Bouwkundige keuring Grijpskerke

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Grijpskerke regelen is dan zeer verstandig. Op die manier krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Grijpskerke.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Grijpskerke onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de dakconstructie en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een idee van de de status van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €480.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Grijpskerke inplannen

Wil jij meteen duidelijkheid over de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Middels deze keuring kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het dak, dakpannen en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook wordt het overzichtelijk welke kosten noodzakelijk zijn om de verschillende problemen op te lossen. Tevens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Grijpskerke.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de analyse van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een complete taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker kan je ook veel informatie vinden over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Grijpskerke

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Grijpskerke en omgeving.

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na het onderzoek beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met behulp van de huisbeoordeling ontvang je het bouwkundig keuringsrapport. In dit document is een beoordeling te vinden met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Daarnaast bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het verblijf weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €325 en €385. De prijs bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In het bijgesloten overzicht bekijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Grijpskerke.

Soort woningGroottePrijsindicatie
Studio100 m2285 – €305
Rijtjeshuis106 m2€340 – €365
Kopwoning129 m2€420 – €435
Geschakelde woning169 m2€455 – €495
Villa190 m2€520 – €540
Tabel met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, wachttijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het volgende schema tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Grijpskerke die potentieel hun service kunnen verlenen bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Aagtekerke, Westkapelle, Domburg, Oostkapelle en Vrouwenpolder.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-grijpskerke-4364

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Aan de hand van een aankoopkeuring in Grijpskerke analyseert een neutrale ingenieur het gebouw. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt in beeld zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op onderhoud problematiek. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Grijpskerke). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Veere wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangegeven. De deskundige weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie