Bouwkundige keuring Duivendrecht

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Duivendrecht uitvoeren is dan zeker aan te raden. Door deze keuring wordt je een duidelijk beeld verschaft over de de onderhoudsstaat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het object in goede staat te brengen. Op basis daarvan is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze website bieden wij alle benodigde informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en bieden we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Duivendrecht.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Duivendrecht controleert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport bevat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €300 en €420.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Duivendrecht plannen

Op korte termijn inzicht in de staat (en gebreken) van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een uitgebreide inspectie van een woning. Dankzij deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Je kunt denken aan de meterkast en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee achterhaal je welke kosten er bij komen kijken om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Duivendrecht.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Duivendrecht

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Duivendrecht (regio).

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of wellicht een makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling beschrijft de bouwkundigewat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document lees je alle opvallende zaken en de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €335 en €445. Het kostenplaatje hangt af van diverse onderdelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Duivendrecht.

WoonobjectGrootteGemiddelde kosten
Studio78 m2295 – €320
Rijwoning120 m2€340 – €365
Hoekwoning135 m2€400 – €440
2-onder-1 kap163 m2€465 – €495
Villa196 m2€510 – €545
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsverwachting, de levertijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Duivendrecht die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Amsterdam-Duivendrecht, Stitswerd, Zandeweer, Eppenhuizen en Kantens.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-duivendrecht-1115

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met behulp van een aankoopkeuring in Duivendrecht checkt een neutrale deskundige het woonhuis. Slim, want op deze manier weet je exact wat de onderhoudsstatus van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de mogelijke koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €215.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Duivendrecht). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Ouder-Amstel wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De deskundige weet vaak ook de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie