Bouwkundige keuring Blokzijl

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Blokzijl laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de onderhoudssituatieen ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan worden de onderhandelingen transparanter. Op ons woonplatform tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en vind je en tabel met bouwkundig adviseurs in Blokzijl.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • De bouwkundig inspecteur in Blokzijl bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals o.a. het voegwerk en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €345 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Blokzijl plannen

Op korte termijn een analyse van de algehele staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan het dak, pannen, dakbeschot en en of er sprake is van lekkages. Zo heb je dan inzicht in welke kosten er direct gemaakt moeten worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de keuring uitvoert. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig expert, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Blokzijl.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in december 2023
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundig adviseur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform vind je ook meer informatie over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Blokzijl

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Blokzijl (en in de buurt).

 2. De analyse en keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst niets en maakt geen schade. De expert gebruikt o.a. een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de huisbeoordeling omschrijft de bouwkundige zijn observaties. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huisbeoordeling krijg je een bouwkundig keuringsrapport. Hierin is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien bekijk je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €325 en €450. De prijs is afhankelijk van diverse facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder verstrekken we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Blokzijl.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Appartementje99 m2295 – €325
Tussenwoning116 m2€360 – €370
Hoekpand126 m2€425 – €440
Twee onder één kap168 m2€475 – €505
Landhuis192 m2€530 – €540
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk betrouwbare bouwkundigen in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de lijst hierna bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Blokzijl die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Giethoorn, Wapserveen, Eesveen, De Bult en Kallenkote.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-blokzijl-8356

Advies over de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Dankzij een aankoopkeuring in Blokzijl bekijkt een neutrale partij het huis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Zo geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig specialist check alle opleverpunten en weet precies hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De prijzen liggen tussen de €100 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Waarom een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Overijssel komt doorgaans ter sprake in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verschillende gebreken. Door te kiezen voor een woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Blokzijl). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Samen met de bouwkundig specialist uit de gemeente Steenwijkerland wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de staat van het huis. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie