Bouwkundige keuring Goedereede

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Goedereede laten doen is dan vaak geen gek idee. Hiermee zal je veel inzicht krijgen over de huidige staat van het huis en krijg je een indicatie van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze website verzamelen wij aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Goedereede.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Goedereede checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie weet je alles over de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €330 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Goedereede uitvoeren

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Via deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en de staat van de isolatie. Tevens achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Goedereede.

Een extra voordelige bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de analyse van de woning geeft de bouwadviseur gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer informatie over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Goedereede

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Goedereede (en de nabije regio).

 2. De inspectie van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkoper en/of de makelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige loopt alles na maar verplaatst niets en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele gebreken. Bovendien vind je daar een schatting van de onkosten om het huis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je met zekerheid een openingsbod doen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen rond de €285 en €475. De totale prijs bestaat uit een aantal facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de locatie van de woning is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Belangrijke punten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Goedereede.

Soort huisNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Studio86 m2275 – €325
Rijwoning109 m2€360 – €390
Kopwoning133 m2€410 – €450
2-onder-1 kap162 m2€450 – €485
Herenhuis181 m2€520 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Goedereede die je mogelijk kunnen helpen met een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Stellendam, Herkingen, Melissant, Dirksland en Sommelsdijk.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-goedereede-3252

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door middel van een aankoopkeuring in Goedereede checkt een neutrale partij het woonhuis. Ideaal, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een uitgebreide check van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om kopers goed in te lichten overde bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig adviseur check alle opleverpunten en kent de regels en normen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt in beeld op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak achterstallig onderhoud. Door te kiezen voor een woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Goedereede). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwadviseur uit de gemeente Goeree-Overflakkee wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de staat van het woonobject. Potentiële acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie