Bouwkundige keuring Norg

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Norg laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een helder beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over de verschillende keuringen, de prijzen en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Norg.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Norg controleert het huis grondig op vele punten.
 • Hij of zij kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het leidingwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo weet je alles over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €295 en €460.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Norg inplannen

Op korte termijn een onderzoek laten doen naar de technische kwaliteit een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Bekijk dan de optie voor een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze keuring heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Denk aan de gevel en en de toepassingen van isolatie. Hiermee krijg je een overzicht van welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwinspecteur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Norg.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Norg

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een expert hebben die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt terecht bij uiteenlopende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Norg en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & eventueel de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Meteen na het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast krijg je ook inzage in een schatting van de onkosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen tussen de €345 en €400. Het prijskaartje wordt bepaald door verschillende punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je samengevat de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Norg.

Type woningGrootteGemiddelde kosten
Appartementje76 m2€275 – €305
Tussenwoning116 m2€335 – €370
Hoekhuis144 m2€405 – €445
Geschakelde woning168 m2€470 – €505
Landhuis181 m2€530 – €560
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vind geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de kostprijs, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Norg die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Peize, Roderwolde, Foxwolde, Leutingewolde en Nieuw-Roden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-norg-9331

Advies over de aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Met behulp van een aankoopkeuring in Norg bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur het gebouw. Belangrijk, want op deze manier weet je exact wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring is een inspectie van een huis dat je wilt verkopen. Zo geef je de kopende partij inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overde actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwinspecteur controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €220.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van het huis inzichtelijk te maken. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Drenthe komt doorgaans ter sprake op het moment dat je een woning op het oog hebt. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerdere probleemgebieden. Middels deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Vaak worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Norg). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Noordenveld loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen met betrekking tot de staat van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie