Bouwkundige keuring Lutjegast

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Lutjegast regelen kan veel onzekerheid wegnemen. Hiermee krijg je een helder beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om de gebreken op te lossen. Op die manier sta je sterker in de onderhandelingen. Op deze pagina bieden wij actuele informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en doorzoek je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Lutjegast.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Lutjegast inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals de dakbedekking en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je meer duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €270 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lutjegast inplannen

Wil je snel inzicht in de staat en de waarde van jouw eigen woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Door deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig ingenieur, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Lutjegast.

Besparen op een bouwkeuring in februari 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundige een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Op ons platform kan je ook veel gegevens vinden over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Lutjegast

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te beginnen moet je een specialist zoeken die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Lutjegast (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De bouwspecialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De specialist gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Doorspreken conclusies

  Na de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de huis-analyse zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Ook vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €340 en €460. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit kent zijn weerslag in de definitieve prijs. In de vergelijker hieronder bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Lutjegast.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning95 m2285 – €315
Tussenwoning109 m2€340 – €385
Hoekwoning134 m2€415 – €445
Geschakelde woning152 m2€465 – €485
Villa196 m2€525 – €555
Opsomming met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport februari 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de tabel hieronder bieden wij adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lutjegast die potentieel hun service kunnen verlenen bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Opende, Kornhorn, Doezum, Sebaldeburen en Grootegast.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lutjegast-9866

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Lutjegast bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Ideaal, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je wilt verkopen. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om de kopende partij van informatie te voorzien over onderhoudstoestand van de woning.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door te kiezen voor een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig expert gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Groningen wordt geadviseerd in het geval je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Lutjegast). Mankeert er het nodige aan de woning? Door middel van dit rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwadviseur uit de gemeente Westerkwartier wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen over de staat van de woning. Eventuele gebreken komen meteen aan het licht. De specialist noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

Plaats een reactie