Bouwkundige keuring Gouderak

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Gouderak laten doen is heel erg verstandig. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de huidige staat van het huis en krijg je meer inzicht in de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij praktische informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en verstrekken we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Gouderak.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Gouderak analyseert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals bijvoorbeeld de fundering en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Door deze inspectie krijg je meer duidelijkheid over de toestand van de woning die je wilt kopen.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gouderak inplannen

Heb je belang bij meer info over de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Dan wordt het overzichtelijk welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Gouderak.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op deze website lees je ook handige gegevens over Vragen over bouwkundige keuringen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gouderak

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Om te beginnen zoek je een expert die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Gouderak en omgeving.

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt niets open. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doorspreken

  In aansluiting op de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de inspectie stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In dit stuk staat een lijst met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je in het rapport een overzicht met de kosten om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de uitkomst positief? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €310 en €480. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Verder zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar de oplevertermijn, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In de vergelijker hieronder bekijk je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Gouderak.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Etagewoning99 m2300 – €310
Rijwoning124 m2€355 – €375
Hoekwoning137 m2€415 – €430
2-onder-1 kap155 m2€450 – €480
Vrijstaand197 m2€510 – €540
Schema met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In onderstaande tabel vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gouderak die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Berkenwoude, Stolwijk, Moordrecht, Reeuwijk en Boskoop.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gouderak-2831

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Gouderak analyseert een objectieve bouwkundig ingenieur het woonobject. Verstandig, want op deze manier weet je exact wat de gesteldheid van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en kan je alles vertellen over de bouwprocedures en geldende normen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €110 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om de woning op te knappen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland komt doorgaans ter sprake wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van onderhoud problematiek. Met deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Gouderak). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede woningschouw zonder verdere rapportage. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Krimpenerwaard bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande de gebreken van de woning. Mogelijke problemen worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie