Bouwkundige keuring Tijnje

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Tijnje inplannen is dan zeker aan te raden. Daarmee krijg je een goed beeld van de technische kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site bieden wij uitgebreide info over hoe je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bekijk je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Tijnje.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Tijnje benadert de woning grondig op vele punten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de dakbedekking en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de gesteldheid van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tijnje afspreken

Behoefte aan een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Er wordt gekeken naar o.a. de dakconstructie en en of er sprake is van lekkages. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het toekomstig onderhoud. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Ondernemingen als o.a. een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Tijnje.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Combineer het dan met een taxatie en/of energielabel check. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op ons informatieplatform tref je ook praktische informatie over Opleveringskeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Tijnje

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst zoek je een expert die de woning gaat opnemen. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Tijnje (en de regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwspecialist loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Direct na het onderzoek meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met de gegevens van de huis-analyse krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag vind je een overzicht van de woning inclusief foto’s en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je in het rapport een overzicht met de kosten om de woonruimte weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €385. De uiteindelijke prijs bestaat uit allerlei onderdelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en naar reviews van andere klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Tijnje.

WoonobjectAantal m2Geschatte tarieven
Appartement99 m2275 – €310
Rijtjeshuis104 m2€360 – €385
Kopwoning146 m2€415 – €430
Twee onder één kap156 m2€465 – €485
Herenhuis179 m2€525 – €540
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de oplevertermijn, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tijnje die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Luxwoude, Langezwaag, Jonkerslân, Gorredijk en Blesdijke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tijnje-8406

Advies over de aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Dankzij een aankoopkeuring in Tijnje bekijkt een objectieve bouwkundig ingenieur de woning. Belangrijk, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een huis dat je wilt verkopen. Hiermee geef je de kopende partij inzicht in de staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de taak om de koper gedegen te informeren inzake de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. Het bouwkundig adviesbureau check alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €100 en €235.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De bouwspecialist calculeert tevens de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Friesland komt doorgaans ter sprake zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Tijnje). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Minpunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Opsterland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. de gebreken van de woning. Potentiële gebreken worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie