Bouwkundige keuring Schinnen

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Schinnen laten uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je duidelijkheid over de kosten om de gebreken op te lossen. Met deze informatie sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij uitgebreide informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en verstrekken we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Schinnen.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Schinnen onderzoek het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals de staat van de kozijnen, het schilderwerk en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport vind je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €315 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schinnen uitvoeren

Direct duidelijkheid over de bouwtechnische staat van je woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar het voegwerk en en de toepassingen van isolatie. Hiermee weet je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Voorts krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Schinnen.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondeling verslag van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op deze website bekijk je ook nuttige gegevens over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Schinnen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste moet je contact zoeken met een expert die de technische keuring gaat doen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Er zijn uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Schinnen (en in de buurt).

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De deskundige beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en richt dus nooit schade aan. Deze persoon gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de inspectie vertelt de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met behulp van het woningonderzoek stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het gebouw bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €350 en €490. De totaalprijs wordt bepaald door meerdere facetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats is van belang (met het oog op reiskosten). Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de totaalprijs. In de tabel hieronder vergelijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Schinnen.

Soort woningAantal m2Prijsindicatie
Etagewoning82 m2290 – €310
Rijtjeshuis119 m2€360 – €375
Hoekwoning137 m2€425 – €435
Geschakelde woning161 m2€455 – €480
Landhuis181 m2€520 – €535
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kosten, wachttijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schinnen die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of zoek adviesbureaus in Wijnandsrade, Nuth, Baneheide, Bocholtz en Klimmen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schinnen-6365

Hoe laat ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Schinnen bekijkt een neutrale ingenieur het huis. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier verstrek je de benodigde info over de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de aspirant koper gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Middels een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en is op de hoogte van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €120 en €225.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om het woonobject in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd als je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. Door te kiezen voor een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Doorgaans wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Schinnen). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door middel van dit rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Beekdaelen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de bouwkundige staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige verstrekt ook een kleine calculatie van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de voordelige prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie