Bouwkundige keuring Snelrewaard

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Snelrewaard laten uitvoeren is dan vaak geen gek idee. Hiermee krijg je een idee van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo worden de onderhandelingen transparanter. Op deze website tref je nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Snelrewaard.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Snelrewaard benadert de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals onder andere de dakbedekking en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de gesteldheid van de woning waar je interesse in hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Snelrewaard afspreken

Heb je belang bij inzicht in de technische kwaliteit een woonobject of van een potentiële woning om aan te kopen? Bekijk dan de optie voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de ventilatie en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een indicatie van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Eveneens krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Snelrewaard.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van de woning geeft de bouwadviseur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Kies dan ook voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische toelichtingen over Aankoop woningkeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Snelrewaard

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst neem je contact op met een expert die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Snelrewaard en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De deskundige bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Direct na de wooninspectie deelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op de keuring komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Daarin staat een lijst met de waarnemingen en achterstallige onderhoudspunten. Tevens bekijk je hier een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €320 en €375. De prijs is gebaseerd op verschillendevariabelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er veel verschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het totale tarief. In de bijgaande tabel bekijk je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Snelrewaard.

Soort woningGrootteGeschatte prijs
Bovenwoning91 m2€280 – €330
Rijwoning112 m2€350 – €375
Kopwoning150 m2€405 – €430
Twee onder één kap168 m2€465 – €485
Landhuis187 m2€525 – €535
Samenvatting met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kosten, de oplevertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Snelrewaard die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Polsbroek, Jaarsveld, Lopikerkapel, Benschop en Giessenburg.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-snelrewaard-3425

Advies over de aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Snelrewaard bekijkt een objectieve expert het verblijf. Handig, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de nieuwe eigenaar te informeren over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €125 en €240.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Snelrewaard). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je wel kosten maakt voor het rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Oudewater wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de gebreken van de woning. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De expert biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie