Bouwkundige keuring Ittervoort

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Ittervoort inplannen is zeker iets om te overwegen. Zo krijg je een beeld van de de gebreken van een woning en krijg je meer inzicht in de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bieden wij aanvullende informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Ittervoort.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Ittervoort onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar in het oog springende zaken zoals de staat van het leidingwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een concreet beeld van de de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren rond de €340 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ittervoort plannen

Op korte termijn een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de gevel en en de staat van de isolatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er bij komen kijken om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Ittervoort.

Besparen op een bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Vraag dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig ingenieur snelle en concrete adviezen van de bouwkundige problemen. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform lees je ook aanvullende informatie over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ittervoort

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Ten eerste moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Ittervoort en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. De expert kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies doorspreken

  Na afronding van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Gebaseerd op het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In deze documentatie staat de conclusie van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod uitbrengen en onderhandeling

  Is het rapport positief over de woning? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning schommelen rond de €340 en €455. De uiteindelijke prijs is gebaseerd op diverse factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de regio heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de snelheid, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de onderstaande tabel verstrekken we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ittervoort.

Soort huisGrootteGeschatte kosten
Appartement78 m2290 – €325
Rijwoning110 m2€340 – €390
Kopwoning145 m2€420 – €430
Geschakelde woning157 m2€455 – €500
Herenhuis190 m2€525 – €540
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vind erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder faciliteren we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ittervoort die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hunsel, Haler, Ell, Kessel en Maasbree.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ittervoort-6014

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Ittervoort controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het huis. Belangrijk, zo krijg je inhoudelijke info over wat de huidige staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de taak om de koper van informatie te voorzien over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent het bouwbesluit. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €250.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten voor herstelwerk om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd wanneer je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je wat je koopt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ittervoort). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Gezamenlijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Leudal wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen m.b.t. de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie