Bouwkundige keuring Belfeld

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Belfeld regelen kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een goed beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op deze pagina kan je aan de slag met praktische info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, een prijsvergelijking en bekijk je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Belfeld.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Belfeld onderzoek de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals het dak, dakpannen en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €310 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Belfeld afspreken

Heel snel inzicht in de huidige staat van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de vloeren en en de onderhoudsstaat van de keuken. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Belfeld.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kijk dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Belfeld

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Om te beginnen moet je contact zoeken met een expert die het huis gaat inspecteren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Belfeld en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  Na afloop van het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn waarnemingen. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met de gegevens van de huisbeoordeling wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. Hierin vind je een overzicht van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd vind je hier een tariefoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €295 en €455. De prijs wordt vastgesteld op basis van verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk goed naar de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder beschrijven we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Belfeld.

Type huis Netto woonoppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning98 m2275 – €310
Rijtjeshuis109 m2€355 – €370
Hoekwoning148 m2€410 – €435
2-onder-1 kap165 m2€475 – €490
Villa187 m2€525 – €540
Lijst met kosten van een bouwkundig rapport december 2023.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Bekijk geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Zaken die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de lijst hierna faciliteren we adressen van bouwkundig adviesbureaus in Belfeld die je wellicht van dienst kunnen zijn bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Arcen, Lomm, Velden, Steyl en Tegelen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-belfeld-5951

Plan direct online een aankoopkeuring in

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Belfeld bekijkt een onafhankelijk deskundige het woonobject. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de status van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een gedegen review van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om kopers goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Een bouwkundige loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven liggen tussen de €105 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De deskundige geeft ook een indicatie van de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Belfeld). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Venlo loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct benoemd. De expert weet vaak een richtprijs om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie