Bouwkundige keuring Ohé en Laak

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Ohé en Laak laten doen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de gebreken van een woning en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op www.bouwkeuringexpert.nl bekijk je aanvullende informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en tref je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Ohé en Laak.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Je bouwkundig inspecteur in Ohé en Laak benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de algehele kavel en de technische staat van de CV-installatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €330 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ohé en Laak plannen

Wil je snel een indicatie van de huidige staat van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de groepenkasten en en hoe het met de isolatie gesteld is. Ook kom je er ook achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Ohé en Laak.

Een extra voordelige bouwkeuring in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige uitleg over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Ohé en Laak

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit allerlei architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ohé en Laak en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de keuring vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Geleid door de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In het verslag lees je alle opvallende zaken en de woning inclusief foto’s en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarnaast vind je in het rapport een indicatie van de kosten om de woonruimte weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele kosten voor onderhoud. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €350 en €395. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft een effect op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op de pakketprijs. In de tabel hieronder berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Ohé en Laak.

WoonobjectWoonoppervlakPrijsberekening
Flatwoning91 m2280 – €305
Rijtjeshuis112 m2€350 – €375
Hoekwoning130 m2€415 – €435
Geschakelde woning165 m2€455 – €500
Landhuis181 m2€515 – €560
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder bekijk je gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ohé en Laak die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Stevensweert, Maria Hoop, Koningsbosch, Echt en Beegden.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ohe-en-laak-6109

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Via een aankoopkeuring in Ohé en Laak checkt een onpartijdige specialist het woonhuis. Verstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet precies hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Steeds vaker worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ohé en Laak). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Maasgouw wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door gerelateerd aan de staat van het woonobject. Eventuele gebreken worden direct aangegeven. De specialist weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelheid.

Plaats een reactie