Bouwkundige keuring Venlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Venlo inplannen is heel erg verstandig. Door deze keuring krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Daarmee kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. In onze uitgebreide documentatie bieden wij uitgebreide informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de tarieven en achterhaal je en tabel met bouwkundig adviseurs in Venlo.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Venlo inspecteert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het leidingwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle documentatie en analyses inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Met deze documenten krijg je een helder beeld van de de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €270 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Venlo regelen

Heel snel een indicatie van de algehele staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het voegwerk en en of er asbest aanwezig is. Daarbij achterhaal je welke kosten er gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Ook krijg je een beeld van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Venlo.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het gebouw geeft de bouwkundig expert snelle en concrete adviezen van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een actuele taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Kosten bouwkundige keuring.

Bouwkundig rapport opvragen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Venlo

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Venlo (regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De expert onderzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De expert heeft hiervoor o.a. een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Met behulp van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat een lijst met de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een tariefoverzicht om het huis weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Nu kun je beginnen met je openingsbod. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Zijn de resultaten nog niet bekend? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €435. De uiteindelijke prijs bestaat uit meerdere variabelen. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed de oplevertermijn, de volledigheid van het rapport en naar reviews van andere klanten. Dit kent zijn weerslag in het totale tarief. In het bijgaande overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Venlo.

Soort huisNetto woonoppervlakteGemiddelde kosten
Appartementje94 m2300 – €320
Rijtjeshuis120 m2€340 – €390
Hoekpand139 m2€415 – €440
Geschakelde woning167 m2€455 – €500
Vrijstaand193 m2€510 – €555
Samenvatting met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk geschikte bouwkundigen in de omgeving

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Factoren waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de kostprijs, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In onderstaande tabel tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Venlo die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Horst aan de Maas, Bergen Limburg, Maasdriel, Sint Anthonis en Boxmeer.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-venlo-5915

Aankoopkeuring uit laten voeren

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Via een aankoopkeuring in Venlo checkt een onafhankelijk deskundige het woonhuis. Belangrijk, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Dankzij een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Advies over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een inspectie van een huis dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om de mogelijke koper gedegen te informeren inzake de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en weet veel van de bouwprocedures en geldende normen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €99 en €220.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. D.m.v. een woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Venlo). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Waar je op moet letten is dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Venlo loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de gebreken van de woning. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Tegelen
 • Bouwkundige keuring Steyl
 • Bouwkundige keuring Velden
 • Bouwkundige keuring Lomm
 • Bouwkundige keuring Arcen
 • Bouwkundige keuring Belfeld
 • Plaats een reactie