Bouwkundige keuring Velden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Velden inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo zal je veel inzicht krijgen over de staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Op basis daarvan heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl kan je aan de slag met uitgebreide info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de prijzen en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Velden.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Velden controleert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere het stucwerk en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de actuele situatie en staat van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €450.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Velden plannen

Heb je belang bij een indicatie van de algehele staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Door deze analyse kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Er wordt gekeken naar o.a. het dak, pannen, dakbeschot en en de toepassingen van isolatie. Hiermee kom je er ook achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de verschillende problemen op te lossen. Daarbij krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Velden.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het bekijken van het woonhuis geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van alle bouwkundige aspecten. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons platform vind je ook meer toelichtingen over Opleveringskeuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Velden

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen heb je een deskundige nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er zijn verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Velden (en in de buurt).

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft ook niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na afronding van de inspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In deze documentatie staat de conclusie van de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een overzicht met de kosten om het gebouw te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren tussen de €340 en €470. De totaalprijs is afhankelijk van een aantal punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Tevens zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn wachttijd, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de definitieve prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Velden.

Soort huisWoonoppervlakPrijsberekening
Appartementje95 m2280 – €310
Rijwoning115 m2€345 – €390
Hoekpand143 m2€400 – €450
2-onder-1 kap158 m2€475 – €500
Landhuis180 m2€505 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk gespecialiseerde bouwkundigen in jouw woonplaats

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de kostprijs, levertijd van de rapportage, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In de figuur hieronder overhandigen we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Velden die je wellicht van dienst kunnen zijn bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Steyl, Tegelen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst en Swolgen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-velden-5941

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Velden bekijkt een objectieve specialist het verblijf. Een uitkomst, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide check van een woning die binnenkort op de markt komt. Daarmee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de aspirant koper van informatie te voorzien over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwadviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • De tarieven schatten we in tussen €120 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van een prijsindicatie van de onderhoudskosten om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt in beeld wanneer je een bod wilt uitbrengen op een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd voordat het openingsbod wordt gedaan. Steeds vaker worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Velden). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Op basis van de resultaten kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundige uit de gemeente Venlo wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van de woning. Eventuele zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie