Bouwkundige keuring Bergen aan Zee

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Bergen aan Zee laten uitvoeren is een verstandige keuze. Op die manier krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en kom je achter de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de kosten en verstrekken we een schema met bouwkundig adviseurs in Bergen aan Zee.

 • Een bouwkundige keuring is een uitgebreide technische inspectie van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Bergen aan Zee onderzoek het huis grondig op vele punten.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de dakconstructie en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse krijg je een idee van de de staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €485.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergen aan Zee plannen

Heel snel een inspectie van de staat (en gebreken) van een gebouw of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen, het schilderwerk en de CV-ketel en/of HR-ketel. Zo kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Bergen aan Zee.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Tijdens het onderzoek van het woonhuis geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige punten. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of de energieprestaties? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op deze website lees je ook aanvullende toelichtingen over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Bergen aan Zee

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Allereerst heb je een expert nodig die het huis gaat inspecteren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bergen aan Zee (en de regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkoper & eventueel de makelaar loop je alles in het huis na. De inspecteur beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt of hakt niks open. De inspecteur gebruik vaak thermografische camera en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de keuring deelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat een lijst met de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Tevens vind je daar een tariefoverzicht om de woning weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 variëren rond de €270 en €420. De totaalprijs wordt bepaald door allerlei punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Eveneens zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit kent zijn weerslag in de uiteindelijke prijs. In de onderstaande tabel bekijk je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Bergen aan Zee.

Type woningAantal m2Geschatte prijzen
Etagewoning86 m2295 – €310
Rijwoning113 m2€355 – €385
Hoekwoning147 m2€405 – €445
2-onder-1 kap153 m2€470 – €500
Villa185 m2€510 – €545
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport april 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van geschikte bouwkundigen werkzaam in de regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder bieden wij gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergen aan Zee die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Bergen, Driehuizen, Zuidschermer, Grootschermer en Oterleek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergen-aan-zee-1865

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Bergen aan Zee bekijkt een objectieve partij de potentiële woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een inspectie van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om kopers goed te informeren aangaande de staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Met behulp van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en zal zijn kennis delen over regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de kosten die nodig zijn om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland is relevant in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op achterstallig onderhoud. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Bergen aan Zee). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwadviseur uit de gemeente Bergen Noord-Holland wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Potentiële acute situaties worden meteen aangestipt. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie