Bouwkundige keuring Steyl

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Steyl laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Hiermee wordt je een duidelijk beeld verschaft over de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Via bouwkeuringexpert.nl verzamelen wij aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verschaffen we de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Steyl.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Steyl benadert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. het schilderwerk en en de toepassingen van isolatie.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een helder beeld van de huidige staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • In het geval van een NHG-hypotheek wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €280 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Steyl uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de algehele staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar de kwetsbaarheden van de woning liggen. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de kozijnen, het schilderwerk of er houtrot is. Tevens krijg je een overzicht van welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Er is een vrije keuze voor een deskundige die de woning komt inspecteren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Steyl.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Overweeg dan een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Ten tijde van de controle van het huis geeft de bouwkundig expert een mondeling verslag van de bouwkundige problemen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatierapport en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op ons portaal bekijk je ook nuttige informatie over Verkoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Steyl

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Steyl en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Deze persoon gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afronding van de wooninspectie beschrijft de bouwkundigezijn observaties. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Ontvangst bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit stuk staat de conclusie van de staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Als bijlage vind je in het rapport een kostenoverzicht om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de aangetoonde gebreken. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €445. De totale prijs hangt af van een aantal aspecten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 spelen de grootste rol. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed wachttijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de bijgaande tabel verstrekken we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Steyl.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Flatwoning95 m2300 – €310
Rijwoning122 m2€335 – €385
Hoekwoning131 m2€420 – €450
2-onder-1 kap161 m2€475 – €490
Landhuis188 m2€510 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport december 2023.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Zaken waar je op moet letten wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de geschatte kosten, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de lijst hierna verstrekken we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Steyl die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Tegelen, Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen en Tienray.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-steyl-5935

Regel online een aankoopkeuring

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Door middel van een aankoopkeuring in Steyl analyseert een objectieve deskundige de woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een pand dat je wilt verkopen. Middels dit rapport verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je speelt open kaart en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningverkoper is het verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist bekijkt alle opleverpunten en weet hoe het zit met de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €110 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat is een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Het rapport beschrijft de kosten voor herstelwerk om de woning op te knappen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant zodra jij een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Aan de hand van de woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Steyl). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Venlo wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over onderhoudstoestand van de woning. Eventuele problemen worden direct benoemd. De ingenieur biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Pluspunt van de mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie