Bouwkundige keuring Lomm

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Lomm regelen is dan zeer verstandig. Hiermee krijg je een idee van de wat er eventueel nog moet gebeuren en krijg je een indicatie van de kosten om de gebreken op te lossen. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op Bouwkeuringexpert.nl bieden wij alle benodigde info over hoe je een keuring aanvraagt, de investeringen en tref je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Lomm.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Lomm onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Hij of zij kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals het dak, dakpannen en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • Het bouwkundig rapport bevat alles wat je moet weten over de staat van de woning inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Door deze inspectie krijg je inzicht in de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €320 en €375.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Lomm inplannen

Op korte termijn een analyse van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Na deze analyse zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er sprake is van lekkages. Daarbij weet je welke investeringen nodig zijn om eventuele gebreken te verhelpen. Eveneens krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt denken aan een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Lomm.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in december 2023
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Tijdens het onderzoek van de woning geeft de bouwkundige een mondelinge toelichting van de staat en gebreken. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op deze website tref je ook praktische toelichtingen over FAQ.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Lomm

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Een bouwkundige zoeken

  Allereerst moet je een deskundige hebben die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan meerdere architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Lomm en omgeving.

 2. De technische keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de verkoopmakelaar maak je een rondje door de woning. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niets en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van het woningonderzoek krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd bekijk je hier een kostenindicatie om het object in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning liggen rond +/- €315 en €495. De totale prijs is afhankelijk van diverse factoren. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de landelijke en regionale bureaus. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In de tabel hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Lomm.

WoonobjectAantal m2Prijsindicatie
Appartement97 m2280 – €330
Rijtjeshuis115 m2€360 – €385
Kopwoning133 m2€405 – €430
Geschakelde woning164 m2€475 – €495
Vrijstaand198 m2€525 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport december 2023.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van geschikte bouwkundigen in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen waar je op moet letten bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de tarieven, de levertijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Lomm die wellicht beschikbaar zijn voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of overweeg adviesbureaus in Velden, Steyl, Tegelen, Broekhuizen en Broekhuizenvorst.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-lomm-5943

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Dankzij een aankoopkeuring in Lomm bekijkt een neutrale ingenieur de woning. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Wat is het belang van een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een objectieve beoordeling van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter heb je de plicht om de kopende partij van informatie te voorzien over de staat van jouw huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Kosten variëren tussen de €125 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Meestal worden onvoorzienen situaties over de woningstaat in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Ons advies: laat het doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Lomm). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een realistisch bod doen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat dit rapport het een en andere kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig expert uit de gemeente Venlo doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het woonobject. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur weet vaak een richtprijs voor de herstelwerkzaamheden. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie