Bouwkundige keuring Tegelen

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Tegelen laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en kom je achter de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de prijzen en achterhaal je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Tegelen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Tegelen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de plafonds en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €345 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Tegelen inplannen

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis dat je misschien wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Via deze keuring weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en de toepassingen van isolatie. Daarbij kom je er ook achter welke kosten noodzakelijk zijn om de diverse problemen te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwkundig adviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Tegelen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Ga dan voor een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doorlopen van het object geeft de bouwadviseur mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende informatie over Aankoopkeuring.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Tegelen

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten neem je contact op met een deskundige die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan uiteenlopende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Tegelen (en de nabije regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en maakt niets open. De ingenieur gebruikt o.a. thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Meteen na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook vind je daar een kostenindicatie om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €325 en €490. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Daarbij zit er veel verschil tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de oplevertermijn, hoe uitgebreid de rapportage is en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgesloten overzicht verstrekken we de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Tegelen.

Soort woningNetto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Studio90 m2280 – €315
Rijwoning109 m2€360 – €365
Hoekhuis134 m2€405 – €450
2-onder-1 kap154 m2€460 – €505
Villa193 m2€525 – €550
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk erkende bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsverwachting, wachttijd, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de lijst hierna tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Tegelen die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Broekhuizen, Broekhuizenvorst, Swolgen, Tienray en Meerlo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-tegelen-5931

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Tegelen checkt een onafhankelijk specialist het verblijf. Slim, zo krijg je goed inzicht in wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Dankzij een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Informatie over verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de onderhoudssituatie van het huis. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de plicht om de koper goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door middel van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwadviseur check alle opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een volledige inspectie van een huis met rapportage. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring heb je direct inzicht in deze problemen. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Eveneens wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Je kunt dit het beste laten doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Tegelen). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo sta je veel sterker in de onderhandeling. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een bouwtechnische schouw zonder rapport. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Venlo wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële belangrijke herstelpunten worden direct aangewezen en besproken. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie