Bouwkundige keuring Maastricht

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Maastricht uitvoeren is dan zeker aan te raden. Met behulp van de inspecteur krijg je een helder beeld van de bouwkundige staat van de woning en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Met die kennis sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform lees je meer alle benodigde informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Maastricht.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • De bouwkundig inspecteur in Maastricht bekijkt de woning grondig op vele punten.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals bijv. de dakconstructie en en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport bevat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Zo krijg je een beeld van de de huidige staat van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is een keuring soms verplicht.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €295 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Maastricht afspreken

Heb je belang bij een indicatie van de staat (en gebreken) van een woonobject of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een uitgebreide inspectie van een woning. Met deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Denk aan de plafonds en of er houtrot is. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt moeten worden om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Maastricht.

Een extra voordelige bouwkeuring in april 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van de woning geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Regel ook direct een taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook handige uitleg over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Maastricht

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Maastricht (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of de makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst niks en schroeft ook niks open. De ingenieur kan gebruik maken van een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Geleid door de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin tref je een samenvatting van de bevindingen en de geconstateerde gebreken. Tevens vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonhuis weer in goede staat te krijgen.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Nu kun je beginnen met je openingsbod. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Het is mogelijk om dit op te nemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen rond +/- €310 en €395. De uiteindelijke prijs bestaat uit diverse factoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Overweeg factoren zoals de levertijd, hoe uitgebreid de rapportage is en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het schema hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Maastricht.

Type woningNetto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Studio91 m2295 – €330
Tussenwoning125 m2€350 – €380
Kopwoning143 m2€420 – €430
Twee onder één kap157 m2€460 – €490
Herenhuis190 m2€520 – €545
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijsindicatie, levertermijn, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna tref je contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Maastricht die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of zoek naar adviesbureaus in Beek, Stein, Sittard-Geleen, Echt-Susteren en Leudal.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-maastricht-6218

Aankoopkeuring voor een woning

Als je een mooie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Maastricht checkt een onafhankelijk partij de potentiële woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de onderhoudsstatus van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een huis dat je wilt verkopen. Daarmee geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningbezitter is het wettelijk je plicht de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de staat van het huis.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Met behulp van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en zal zijn kennis delen over het bouwbesluit. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €225.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg is relevant in het geval je actief bent op de woningmarkt. Voornamelijk de wat oudere woningen hebben meerder onderhoudsproblemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Eveneens worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Maastricht). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een realistisch bod doen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Maastricht loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Potentiële gebreken worden direct benoemd. Deze inspecteur geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie