Bouwkundige keuring Well

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Well laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een concreet beeld van de staat van de woning en kom je achter de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer actuele info over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de investeringen en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Well.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Well bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Deze persoon kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het metselwerk en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Met deze documenten heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je op het oog hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €350 en €395.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Well uitvoeren

Behoefte aan meer info over de huidige staat van een woonobject of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet jij wat de aandachtspunten zijn van het huis. Je kunt denken aan de gevel en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Dan weet je welke investeringen nodig zijn om de geconstateerde issues op te pakken. Ook krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig expert, een architect, een aannemingsbedrijf of taxateur in Well.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundig specialist direct live mondeling uitleg aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Bouwkundige keuring rapportage.

Bouwkundige inspectie laten uitvoeren?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Well

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een specialist nodig die de woning gaat opnemen. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Well en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of makelaar van de verkopende partij doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwexpert loopt alles na maar verplaatst geen meubels en maakt niets open. De specialist beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Na de keuring beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de huisbeoordeling komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit rapport staat een lijst met de woning inclusief foto’s en eventuele gebreken. Bovendien vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in een goede conditie te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €275 en €425. De totale prijs is gebaseerd op allerlei punten. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning is van belang vanwege de reiskosten. Eveneens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht bieden wij de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Well.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte prijzen
Appartement96 m2280 – €315
Rijwoning101 m2€355 – €380
Hoekwoning148 m2€425 – €440
Geschakelde woning155 m2€475 – €485
Landhuis175 m2€520 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk betrouwbare bouwkundigen bij jou in de buurt

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Well die wellicht hulp kunnen bieden bij het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Bergen, Siebengewald, Afferden, Ledeacker en Stevensbeek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-well-5855

Voordelen van een aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Well bekijkt een onafhankelijk partij het woonobject. Slim, zo ontvang je betrouwbare details over wat de huidige staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een objectieve beoordeling van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Zo geef je de andere partij inzicht in de actuele staat waarin de woning verkeert. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het wettelijk je plicht de koper goed te informeren aangaande de staat van het huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Informatie over de opleveringskeuring

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Via een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwadviseur controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €105 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een onafhankelijke visuele keuring van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de herstelkosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt uitgevoerd als je actief bent op de woningmarkt. Vooral bij oudere woningen heb je kans op meerder onderhoudsproblemen. Door middel van deze woningkeuring weet je wat je koopt. Dikwijls wordt het pas in gang gezet als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Well). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bergen Limburg wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie