Bouwkundige keuring Venray

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Venray inplannen is dan zeker aan te raden. Op die manier krijg je een goed beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je duidelijkheid over de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Daarmee is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker tref je praktische info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de onkosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Venray.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Venray bekijkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals o.a. het leidingwerk en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle documentatie en analyses met hierbij een kostenberekening.
 • Zo krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je wilt kopen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €285 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Venray plannen

Wil je snel een inspectie van de bouwtechnische staat van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het dak, dakpannen en of er sprake is van lekkages. Dan kom je er achter wat de financiële consequenties zijn om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je meer helderheid over welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Venray.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Ga dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundig expert mondeling een toelichting van de bouwkundige problemen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Plan dan ook meteen een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer informatie over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Venray

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Venray (en de regio).

 2. Woninginspectie

  Samen met de bouwkundig expert, de (huidige) eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De specialist bekijkt alles maar verplaatst niks en er worden geen betimmeringen verwijderd. De specialist kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Direct na het onderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Aan de hand van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een kostenindicatie om het woonobject te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De huidige kosten van een bouwrapport liggen tussen de €350 en €450. De prijs hangt af van verschillendefacetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) spelen de grootste rol. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit alles bij elkaar bepaalt de totaalprijs. In de bijgaande tabel berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Venray.

Type woningOppervlakteGeschatte prijs
Bovenwoning78 m2300 – €320
Rijwoning110 m2€340 – €370
Hoekwoning137 m2€425 – €450
Geschakelde woning164 m2€450 – €490
Herenhuis177 m2€510 – €535
Overzichtmet de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderwerpen die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, de levertijd, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Venray die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Deurne, Laarbeek, Asten, Someren en Helmond.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-venray-5803

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Dankzij een aankoopkeuring in Venray analyseert een onpartijdige bouwkundig ingenieur het gebouw. Een aanrader, zo weet je snel meer over wat de toestand van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Verkoopkeuring

Een verkoopkeuring beslaat een gedegen review van een woonobject dat jij wil verhuren. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de gebreken van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij heb je de taak om kopers goed in te lichten overde staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €190.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek is een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De deskundige geeft ook een indicatie van de benodigde kosten om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Limburg komt doorgaans ter sprake wanneer je mogelijk een woning wilt kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op onderhoud problematiek. Middels deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Mede worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Wij adviseren om dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Venray). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring is een simpelere woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Venray wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele noodzakelijke onderhoudspunten komen meteen aan het licht. De specialist geeft ook een schatting van de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Wanssum
 • Bouwkundige keuring Geijsteren
 • Bouwkundige keuring Blitterswijck
 • Bouwkundige keuring Vredepeel
 • Bouwkundige keuring Smakt
 • Bouwkundige keuring Ysselsteyn
 • Bouwkundige keuring Veulen
 • Bouwkundige keuring Merselo
 • Bouwkundige keuring Oirlo
 • Bouwkundige keuring Leunen
 • Bouwkundige keuring Castenray
 • Bouwkundige keuring Heide
 • Plaats een reactie