Bouwkundige keuring Oudorp

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oudorp laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de eventuele gebreken en problemen en krijg je duidelijkheid over de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten worden de onderhandelingen transparanter. Door gebruik te maken van deze site lees je meer nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en vind je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Oudorp.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oudorp onderzoek de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals de staat van de vloeren en en de staat van de elektrische installatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je inzicht in de de staat van de woning die je wilt kopen.
 • In het geval van een NHG-hypotheek is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €315 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oudorp uitvoeren

Behoefte aan duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Middels deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is. Dan kom je er achter welke kosten er gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. Voorts krijg je meer zekerheid over het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Oudorp.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Bekijk de mogelijkheden van een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doorlopen van het gebouw geeft de bouwkundig inspecteur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Kies dan ook voor een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker kan je ook veel gegevens vinden over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Oudorp

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Oudorp (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper & de verkoopmakelaar wordt de hele woning bekeken. De deskundige analyseert alles maar verplaatst geen inboedel en maakt niets open. Deze persoon beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de keuring omschrijft de bouwkundige wat hij heeft gezien. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Steunend op de huis-analyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. Hierin staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook krijg je ook inzage in een kostenoverzicht om de woonruimte te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €315 en €485. De totaalprijs is gebaseerd op een aantal punten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de regio speelt een rol vanwege de reiskosten. Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk altijd goed naar wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Al deze punten kunnen invloed hebben op het kostenplaatje. In de onderstaande tabel vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Oudorp.

Soort huisWoonoppervlakGeschatte tarieven
Flatwoning78 m2300 – €320
Rijtjeshuis120 m2€340 – €365
Kopwoning140 m2€420 – €430
2-onder-1 kap162 m2€455 – €480
Herenhuis183 m2€520 – €550
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Onderdelen die van belang zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In het schema hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oudorp die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Den Hoorn, De Koog, De Cocksdorp, De Waal en Oudeschild.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oudorp-1829

Aankoopkeuring voor een woning

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Dankzij een aankoopkeuring in Oudorp controleert een onpartijdige specialist het huis. Ideaal, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan verschaf je potentiële kopers inzicht in onderhoudstoestand van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als eigenaar van een huis is het wettelijk je plicht de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van jouw huis.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. Het bouwkundig adviesbureau controleert alle opleverpunten en past zijn vaardigheden toe rondom de regels en normen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je aannemer zorgt ervoor dat deze punten snel worden opgelost.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De prijzen liggen tussen de €99 en €245.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten die nodig zijn om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
De bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Holland wordt uitgevoerd zodra jij een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Het is aan te raden dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Oudorp). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het nadeel is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Alkmaar maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen met betrekking tot onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De specialist verstrekt ook een kleine calculatie om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie