Bouwkundige keuring Oostwold

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oostwold inplannen is dan vaak geen gek idee. Daarmee krijg je een goed beeld van de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze website bekijk je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en doorzoek je een schema met bouwkundig adviseurs in Oostwold.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oostwold checkt het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je de informatie en conclusies van de inspecteur inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Zo krijg je een idee van de de actuele situatie en staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €330 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oostwold afspreken

Wil je snel meer info over de technische kwaliteit jouw appartement of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Ook kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een beeld van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Oostwold.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doorlopen van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge samenvatting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of energielabel check. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Veelgestelde vragen.

Bouwkundig advies inwinnen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Oostwold

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een expert zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Oostwold (en de regio).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige woningbezitter & makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De expert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en maakt geen schade. De ingenieur gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Bespreking resultaten

  Na afloop van het onderzoek vertelt de bouwkundige zijn observaties. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit document tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarnaast vind je in het rapport een indicatie van de kosten om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een onderbouwd bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €305 en €495. De totaalprijs is afhankelijk van allerlei punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Let vooral op wachttijd, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In de vergelijker hieronder beschrijven we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Oostwold.

Type huis WoonoppervlakGeschatte prijs
Etagewoning95 m2295 – €320
Tussenwoning104 m2€340 – €365
Hoekwoning146 m2€420 – €450
2-onder-1 kap155 m2€475 – €480
Villa181 m2€515 – €550
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk en vergelijk geschikte bouwkundigen bij jou in de buurt

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Dingen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de levertijd, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In het schema hieronder vind je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Oostwold die potentieel hun service kunnen verlenen bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek naar adviesbureaus in Midwolda, Scheemda, Westerlee, Heiligerlee en Winschoten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oostwold-9682

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Oostwold analyseert een neutrale ingenieur het gebouw. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en welke kosten er nog bij komen kijken.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de nieuwe eigenaar te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwadviseur bekijkt alle opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €250.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de noodzakelijke investeringen om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Groningen is relevant wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op achterstallig onderhoud. Dankzij zo’n woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Dit wordt doorgaans gedaan voor je een bod doet (via een makelaar in Oostwold). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Waar je op moet letten is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Oldambt wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct benoemd. De deskundige kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie