Bouwkundige keuring Castenray

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Castenray laten uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je een indicatie van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Zo sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl tref je actuele info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en achterhaal je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Castenray.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Castenray benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • Er wordt gekeken naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. het metselwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle documentatie en analyses inclusief een kostenplaatje.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een goed beeld van de de conditie van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €305 en €495.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Castenray laten uitvoeren

Behoefte aan een analyse van de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Kies dan voor een transparant en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Aan de hand van deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de meterkast en en de staat van de isolatie. Daarbij krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. In aanvulling daarop krijg je een beeld van het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die deze keuringen kan uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Denk aan een bouwkundig expert, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Castenray.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Laat je informeren over de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je het energielabel weten? Plan het dan tegelijk in met een woningtaxatie of een energielabel aanvraag. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform bekijk je ook nuttige toelichtingen over Direct bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Castenray

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan een aantal architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Castenray (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist loopt alles na maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist kan gebruik maken van een ladder of een vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  In aansluiting op de keuring beschrijft de bouwkundigezijn bevindingen. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport is een beoordeling te vinden met de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Tevens bekijk je hier een kostenberekening om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €445. De totaalprijs bestaat uit meerdere facetten. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs in verband met de reiskosten. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder vind je overzichtelijk de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Castenray.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Studio94 m2300 – €325
Rijtjeshuis117 m2€355 – €385
Hoekhuis139 m2€420 – €445
Geschakelde woning164 m2€475 – €495
Vrijstaand175 m2€530 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Vergelijk tarieven van professionele bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In het volgende schema bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Castenray die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Leunen, Oirlo, Meijel, Griendtsveen en De Rips.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-castenray-5811

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Castenray onderzoekt een onpartijdige bouwkundig ingenieur het verblijf. Ideaal, zo ontvang je betrouwbare details over wat de staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woonobject die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt is het verplicht om de mogelijke koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Via een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Het bouwkundig adviesbureau loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €115 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de kosten voor herstelwerk om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Limburg wordt geadviseerd in situaties wanneer je een woning op het oog hebt. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Met deze woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Dikwijls worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Castenray). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Begeleid door de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Venray loop je hele woning door. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling gerelateerd aan de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De ingenieur noemt ook een prijsindicatie om deze problemen te verhelpen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie