Bouwkundige keuring Kinderdijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Kinderdijk uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door middel van deze analyse krijg je een concreet beeld van de huidige staat van het huis en krijg je een beeld van de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Op basis daarvan sta je sterker in de onderhandelingen. Op www.bouwkeuringexpert.nl lees je meer aanvullende info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de onkosten en tref je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Kinderdijk.

 • Een bouwkundige keuring is een visuele controle van een bestaand huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Kinderdijk onderzoek de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals bijvoorbeeld het metselwerk en of er houtrot is.
 • In het bouwkundig rapport tref je alle documentatie en analyses inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een beeld van de de conditie van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €335 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Kinderdijk regelen

Wil jij meteen meer info over de technische kwaliteit een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Dan heb je behoefte aan een voordelig bouwkundig onderzoek. Het betreft een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Aan de hand van deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kozijnen en de technische staat van de CV-installatie. Tevens heb je dan inzicht in welke kosten noodzakelijk zijn om de problemen aan te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer helderheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die deze keuringen kan uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwkundig expert, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Kinderdijk.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het object geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op deze website tref je ook praktische uitleg over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Kinderdijk

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je contact zoeken met een specialist die de woning gaat opnemen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan meerdere architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Kinderdijk (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Na de inspectie deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Gebaseerd op de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie tref je een samenvatting van de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien krijg je ook inzage in een indicatie van de kosten om het woonhuis in orde te maken.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €345 en €490. Het prijskaartje wordt vastgesteld op basis van verschillendepunten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de plek van de woning heeft invloed in verband met de reiskosten. Tevens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Zaken waar je op moet letten zijn hoe snel de keuring kan plaatsvinden, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In het schema hieronder berekenen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Kinderdijk.

Type woningOppervlakteGemiddelde tarief
Etagewoning98 m2295 – €305
Tussenwoning114 m2€335 – €365
Hoekpand150 m2€420 – €430
Geschakelde woning150 m2€455 – €485
Landhuis188 m2€525 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport april 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de omgeving

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderdelen die belangrijk zijn op het moment dat je een inspecteur selecteert: de kostprijs, de snelheid, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de tabel hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Kinderdijk die wellicht hulp kunnen bieden bij een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of bekijk adviesbureaus in Streefkerk, Nieuw-Lekkerland, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Krimpen aan de Lek.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-kinderdijk-2961

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met behulp van een aankoopkeuring in Kinderdijk bekijkt een neutrale bouwkundig ingenieur de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Regel online een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een professionele en erkende analyse een woonobject dat je in de verkoop wil doen. Op deze manier verstrek je de benodigde info over onderhoudstoestand van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij ben je wettelijk verplicht om kopers te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • De kosten liggen tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland laat je meestal uitvoeren in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). In veel gevallen wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Wij adviseren om dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Kinderdijk). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Molenlanden loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige kent ongeveer de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie