Bouwkundige keuring Ruurlo

Direct bouwkeuring aanvragen

Een koophuis op het oog? Een bouwkundige keuring in Ruurlo laten uitvoeren kan veel meerwaarde bieden. Door deze keuring krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en inzage in de herstelkosten op korte- en lange termijn. Zo sta je sterker in prijsonderhandelingen. Via bouwkeuringexpert.nl bekijk je praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de kosten en check je de adresgegevens van bouwkundig adviseurs in Ruurlo.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Ruurlo bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals onder andere de riolering en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de actuele situatie en staat van de woning waar je interesse in hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €325 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ruurlo uitvoeren

Behoefte aan een indicatie van de staat en de waarde van jouw appartement of van een andere woning die je op het oog hebt? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Bedrijven zoals een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Ruurlo.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Voordelig een woonobject laten checken? Overweeg dan een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doorlopen van het appartement geeft de bouwkundig ingenieur een mondelinge toelichting van de bouwkundige onderdelen. Ook benieuwd naar de marktwaarde? Of wil je het energielabel weten? Kies dan ook voor een erkende taxatie en/of energielabel check. Dit scheelt veel geld. Via onze vergelijker vind je ook meer gegevens over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Ruurlo

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij allerlei architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ruurlo (regio).

 2. De keuring van de woning

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en/of wellicht een makelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De expert onderzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en er worden geen betimmeringen verwijderd. De ingenieur beschikt doorgaans over een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van de wooninspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de keuring wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag tref je een samenvatting van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bovendien staat in het document een kostenindicatie om het woonhuis te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Bod voorbereiden

  Komt het rapport overeen met wat u hoopt? Dan kun je met zekerheid een openingsbod doen. In het achterhoofd heb je dan de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Je kunt de resultaten opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport variëren rond de €295 en €475. De totaalprijs bestaat uit verschillendefactoren. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) spelen de grootste rol. Ook de woonplaats heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Daarbij zit er ook weer veel prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In de vergelijker hieronder vind je overzichtelijk de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Ruurlo.

Soort huisGrootteGeschatte tarieven
Appartement81 m2300 – €330
Tussenwoning108 m2€350 – €375
Kopwoning147 m2€425 – €445
2-onder-1 kap152 m2€460 – €490
Herenhuis183 m2€515 – €535
Opsomming met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij betrouwbare bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de kostprijs, levertermijn, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het schema hieronder bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ruurlo die je mogelijk kunnen helpen met een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Keijenborg, Hengelo, Vorden, Laren en Barchem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ruurlo-7261

Aankoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ruurlo controleert een objectieve expert het woonhuis. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de huidige staat van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring houdt in: een inspectie van een pand dat je in de verkoop wil doen. Daarmee geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de mogelijke koper goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Aan de hand van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Je ziet direct welke problemen er in de woning aanwezig zijn
 • Met een naschouw heb je een sterkte positie tegenover de aannemer.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €100 en €210.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De bouwspecialist calculeert tevens de minimale investeringen om de woning op te knappen.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt uitgevoerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Met deze woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Ruurlo). Is er veel onderhoud nodig? Op basis van het rapport kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat het rapport tijd en geld kost, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Samen met de bouwkundige uit de gemeente Berkelland loop je door de woning. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke zorgelijke constateringen komen meteen aan het licht. De deskundige kent ongeveer de kosten van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie