Bouwkundige keuring Vianen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Vianen regelen kan veel meerwaarde bieden. Daarmee zal je veel inzicht krijgen over de bouwkundige staat van het huis en kom je achter de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Door deze inzichten heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op onze bouwkeuring-vergelijker verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en doorzoek je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Vianen.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Vianen analyseert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals het dak, pannen, dakbeschot en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Op basis van deze analyse zal je veel inzicht krijgen van de de toestand van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €280 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vianen inplannen

Heel snel een onderzoek laten doen naar de huidige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Aan de hand van deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. De inspecteur bekijkt o.a. de fundering en en de staat van de elektrische installatie. Hiermee kom je er achter welke kosten er direct gemaakt moeten worden om mogelijke gebreken op te lossen. Voorts krijg je een beeld van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die langskomt om deze keuring te doen. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Bedrijven zoals een bouwadviseur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Vianen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in mei 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Overweeg dan een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij de bezichtiging van het woonobject geeft de bouwkundige direct live mondeling uitleg over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons portaal lees je ook handige uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Vianen

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst zoek je een specialist die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan allerlei architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Vianen (regio).

 2. Het onderzoek van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De expert bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen inboedel en maakt geen schade. De ingenieur kan gebruik maken van een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afloop van de woninganalyse deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op de inspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk lees je alle opvallende zaken en de staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Ook staat in het document een overzicht van de herstelkostenom het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Is het rapport nog niet officieel? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €295 en €480. Het kostenplaatje wordt bepaald door verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van belang vanwege de reiskosten. Daarbij zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar wachttijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de totaalprijs. In het onderstaand overzicht verstrekken we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Vianen.

Type woningWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement96 m2275 – €305
Rijtjeshuis114 m2€335 – €375
Hoekpand145 m2€410 – €430
Twee onder één kap161 m2€470 – €495
Landhuis175 m2€505 – €540
Schema met de tarieven van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van professionele bouwkundigen in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Dingen die belangrijk zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In onderstaande tabel vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vianen die je mogelijk kunt inschakelen voor een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Hei- en Boeicop, Hoef en Haag, Hagestein, Zijderveld en Everdingen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vianen-4131

Waarom een aankoopkeuring?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Middels een aankoopkeuring in Vianen controleert een onpartijdige expert de potentiële woning. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de status van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door middel van een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Waarom een verkoopkeuring?

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een huis dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de staat van jouw huis. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het verplicht om de aspirant koper op de hoogte te brengen van de staat van het huis.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Aan de hand van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige bekijkt alle opleverpunten en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €230.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek betekent een grondige en visuele inspectie van een woonobject. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd als je interesse hebt in een woning. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op achterstallig onderhoud. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Meestal wordt de keuring gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Eveneens worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Vianen). Mankeert er het nodige aan de woning? Geholpen door het rapport komt het bod niet uit de lucht vallen, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Vijfheerenlanden loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele acute situaties worden direct benoemd. De expert weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie