Bouwkundige keuring Vijfheerenlanden

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vijfheerenlanden uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de staat van de woning en krijg je meer inzicht in de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij nuttige info over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, een prijsvergelijking en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Vijfheerenlanden.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Vijfheerenlanden onderzoek de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de vloerconstructies en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een helder beeld van de de conditie van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €270 en €430.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vijfheerenlanden laten uitvoeren

Heb je belang bij een inspectie van de staat en de waarde van een woonobject of van een huis waar je interesse in hebt? Overweeg dan een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring kom je erachter wat achterstallig onderhoud is. Denk aan de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens krijg je een indicatie van welke extra kosten er gemaakt gaan worden om eventuele gebreken te verhelpen. Tevens krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig specialist, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Vijfheerenlanden.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het bekijken van het huis geeft de bouwkundige mondeling een toelichting van de bouwkundige onderdelen. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport en/of energielabel check. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op ons portaal kan je ook veel gegevens vinden over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vijfheerenlanden

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Allereerst moet je een deskundige hebben die het onderzoek gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij verschillende architectenbureaus, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vijfheerenlanden en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en richt dus nooit schade aan. De specialist gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afronding van de huisbeoordeling vertelt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de keuring krijg je een bouwkundig keuringsrapport. In dit stuk vind je een overzicht van de bevindingen en eventuele gebreken. Bovendien staat in het document een tariefoverzicht om de woning te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Met de uitkomsten van het onderzoek kun je beginnen met je openingsbod. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Is het rapport nog niet officieel? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €320 en €440. De totaalprijs hangt af van verschillende factoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens komen we verschillen tegen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Bekijk vooral goed hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de volledigheid van het rapport en vraag ook reviews van andere klanten aan. Al deze punten kunnen invloed hebben op het totale tarief. In het onderstaand overzicht verstrekken we de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Vijfheerenlanden.

Type woningGroottePrijsindicatie
Bovenwoning93 m2275 – €320
Rijwoning102 m2€350 – €390
Kopwoning143 m2€415 – €445
2-onder-1 kap151 m2€460 – €485
Vrijstaand195 m2€525 – €540
Schema met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk erkende bouwkundigen in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de figuur hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vijfheerenlanden die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Buren, Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel en Houten.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vijfheerenlanden-4131

Kiezen voor een aankoopkeuring

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Vijfheerenlanden analyseert een onafhankelijk specialist het verblijf. Verstandig, want zo weet je precies wat de actuele situatie en staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

verkoopkeuring voor een woonobject

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een gedegen review van een woning dat je wilt verkopen. Op basis daarvan geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. A.d.h.v. een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig specialist controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €120 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om de staat van een woning in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning op te knappen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht wordt uitgevoerd in het geval je mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen voor je een bod doet (via een makelaar in Vijfheerenlanden). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Waar je op moet letten is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Gezamenlijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Vijfheerenlanden loop je door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de gebreken van de woning. Eventuele problemen worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is het gunstige tarief en de vlugge oplevertermijn.

 • Bouwkundige keuring Lexmond
 • Bouwkundige keuring Meerkerk
 • Bouwkundige keuring Ameide
 • Bouwkundige keuring Nieuwland
 • Bouwkundige keuring Leerbroek
 • Bouwkundige keuring Kedichem
 • Bouwkundige keuring Oosterwijk
 • Bouwkundige keuring Everdingen
 • Bouwkundige keuring Zijderveld
 • Bouwkundige keuring Hagestein
 • Bouwkundige keuring Hoef en Haag
 • Bouwkundige keuring Hei- en Boeicop
 • Bouwkundige keuring Vianen
 • Bouwkundige keuring Leerdam
 • Bouwkundige keuring Schoonrewoerd
 • Bouwkundige keuring Ossenwaard
 • Plaats een reactie