Bouwkundige keuring Zijderveld

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Zijderveld laten doen is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de bouwkundige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op dit informatieplatform tref je alle benodigde informatie over de verschillende keuringen, een prijsvergelijking en verstrekken we een overzicht met bouwkundig adviseurs in Zijderveld.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zijderveld inspecteert het huis middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op die manier krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €320 en €470.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zijderveld inplannen

Op korte termijn een analyse van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Door deze analyse weet je de probleempunten van de woning. De inspecteur bekijkt o.a. de dakbedekking en en of er sprake is van lekkages. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er bij komen kijken om de geconstateerde issues op te pakken. Voorts krijg je een beeld van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Je kunt denken aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Zijderveld.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het bekijken van de woning geeft de bouwadviseur een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Combineer het dan met een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons platform tref je ook praktische informatie over Oplevering nieuwbouw keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Zijderveld

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te starten moet je een expert hebben die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit een aantal architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Zijderveld (en in de buurt).

 2. Het onderzoek van de woning

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter & de makelaar maak je een rondje door de woning. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niks en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Middels de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij krijg je ook inzage in een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis te herstellen en/of renoveren.

 5. Een bod uitbrengen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Op dat moment kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Zijn de resultaten nog niet bekend? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren tussen de €335 en €405. Het prijskaartje bestaat uit een aantal factoren. Oppervlakte (m3) en oppervlakte (m2) spelen de grootste rol. Ook de locatie van de woning heeft invloed (met het oog op reiskosten). Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Belangrijke punten zijn de oplevertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Zijderveld.

WoonobjectNetto woonoppervlakteGeschatte kosten
Appartement80 m2300 – €315
Rijwoning120 m2€355 – €375
Hoekhuis148 m2€415 – €450
2-onder-1 kap172 m2€455 – €485
Landhuis187 m2€510 – €540
Lijst met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk info van goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Onderwerpen die je zeker moet meewegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In het schema hieronder overhandigen we de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zijderveld die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Everdingen, Ravenswaaij, Erichem, Asch en Beusichem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zijderveld-4122

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Zijderveld bekijkt een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Slim, zo weet je snel meer over wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Verkoopkeuring uit laten voeren

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Jij komt hiermee serieus over en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar heb je de plicht om de mogelijke koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Dankzij een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. De bouwkundige gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet hoe het zit met bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwspecialist is objectief en de aannemer moet deze punten binnen enkele weken aanpakken.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een volledige inspectie van een huis met rapportage. Men kiest voor een bouwtechnische keuring om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De inspecteer berekent ook de te verwachten kosten om de woning op te knappen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht komt doorgaans ter sprake als je interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van meerder onderhoudsproblemen. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Daarbij worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Zijderveld). Worden er veel gebreken ontdekt? Door middel van dit rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Houd er rekening mee dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring goedkoper?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig adviseur uit de gemeente Vijfheerenlanden loop je hele woning door. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke problemen worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur kent ongeveer de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie