Bouwkundige keuring Stellendam

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je een mooie woning op het oog? Een bouwkundige keuring in Stellendam laten uitvoeren is heel erg verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een goed beeld van de de gebreken van een woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op deze pagina tref je actuele informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de onkosten en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Stellendam.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Je bouwkundig inspecteur in Stellendam benadert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals onder andere de algehele kavel en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige inclusief een kostenplaatje.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Op het moment dat je een hypotheek met NHG afsluit kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €305 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Stellendam afspreken

Heel snel een inspectie van de bouwkundige staat van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de riolering en en de onderhoudsstaat van de keuken. Tevens weet je wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die langskomt om deze keuring te doen. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Stellendam.

Bouwkeuring extra voordelig laten uitvoeren in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Bekijk de mogelijkheden van de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van alle bouwkundige punten. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan het dan tegelijk in met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor krijg je soms extra korting. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Stellendam

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een expert die de woning gaat opnemen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit meerdere architecten, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Stellendam (regio).

 2. Keuring van het woonobject

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist doorzoekt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een spiegel of vochtmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Op basis van de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Bovendien bekijk je hier een tariefoverzicht om het huis te herstellen en/of renoveren.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Dan kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De huidige kosten van een bouwrapport schommelen rond de €320 en €390. De uiteindelijke prijs is afhankelijk van verschillendeaspecten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject vormen de belangrijkste kostenpost. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er ook weer veel prijsverschil tussen de landelijke en regionale bureaus. Kijk altijd goed naar de levertijd, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel berekenen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Stellendam.

Type huis Aantal m2Geschatte tarieven
Studio77 m2285 – €305
Rijtjeshuis107 m2€355 – €390
Hoekwoning137 m2€415 – €440
Twee onder één kap151 m2€450 – €480
Landhuis179 m2€525 – €555
Lijst met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Onafhankelijk bouwkundig rapport nodig?

Vraag prijzen op bij geschikte bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten waar je op moet letten op het moment dat je een inspecteur selecteert: de tarieven, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Stellendam die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Herkingen, Melissant, Dirksland, Sommelsdijk en Nieuwe-Tonge.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-stellendam-3251

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Door middel van een aankoopkeuring in Stellendam controleert een objectieve partij het woonhuis. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en een kostenplaatje voor het verwachte onderhoud.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van de woning die je op het oog hebt.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Hoe laat ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je neemt de laatst twijfels bij de koper weg en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de bouwkundige staat van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Met behulp van een opleveringskeuring wordt de nieuwe woning zorgvuldig gecontroleerd. De bouwkundig expert controleert alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • De kosten liggen tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van de woning in te schatten. Daarbij geeft het inzicht in de kosten voor herstelwerk om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer laat ik de bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland wordt geadviseerd zodra jij interesse hebt in een woning. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verschillende gebreken. Met deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Stellendam). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van het rapport is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig adviseur uit de gemeente Goeree-Overflakkee loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke gebreken worden direct benoemd. De expert biedt ook een kostenoverzicht om de onderhoudspunten te verbeteren. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie