Bouwkundige keuring Venhorst

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Venhorst inplannen kan veel onzekerheid wegnemen. Door middel van deze analyse zal je veel inzicht krijgen over de staat en waarde van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website bieden wij alle benodigde info over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en vind je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Venhorst.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Venhorst benadert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • Deze persoon kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals onder andere de algehele kavel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alles wat je moet weten over de staat van de woning met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Door deze inspectie krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de status van de woning waarop jij wilt bieden.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen tussen de €285 en €400.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Venhorst regelen

Behoefte aan een indicatie van de algehele staat van een woonobject of van een woning die te koop staat? Kies dan voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de sanitaire voorzieningen en en of er lekkages zijn. Tevens weet je welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je een idee van de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Je kunt terecht bij een bouwinspecteur, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Venhorst.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in juni 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Plan dan ook meteen een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal bekijk je ook nuttige gegevens over FAQ.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Venhorst

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Allereerst moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Er zijn meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Venhorst (en de nabije regio).

 2. De keuring van de woning

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alles maar laat alles op z’n plek staan en schroeft niets open. De ingenieur kan gebruik maken van een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de inspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Met de gegevens van de inspectie zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In deze documentatie is een beoordeling te vinden met de observaties en de geconstateerde gebreken. Als bijlage vind je daar een overzicht van de herstelkostenom het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €300 en €495. Het kostenplaatje hangt af van verschillende punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning hebben de meeste invloed. Ook waar de woning gelegen is heeft een effect op de prijs wanneer er reiskosten worden berekend. Eveneens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Let vooral op levertermijn, de volledigheid van het rapport en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit alles bij elkaar bepaalt het totale tarief. In de vergelijker hieronder vergelijk je de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Venhorst.

WoonobjectGroottePrijsberekening
Appartementje97 m2280 – €315
Rijtjeshuis110 m2€335 – €380
Kopwoning145 m2€400 – €430
2-onder-1 kap162 m2€455 – €490
Herenhuis178 m2€505 – €555
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Heb je een inspectiebureau nodig voor de service van een technische keuring? Factoren die je moet afwegen wanneer je een inspecteur kiest: de geschatte kosten, de levertijd, en welke hulpmiddelen (trap, vochtmeter, etc.) worden gebruikt. In onderstaande tabel bekijk je adressen van bouwkundig adviesbureaus in Venhorst die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in De Mortel, Elsendorp, Handel, Gemert en Zeeland.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-venhorst-5428

Voordelen van een aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. De gebreken van de woning zie je dan soms niet meer. Met een aankoopkeuring in Venhorst analyseert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en weet je ongeveer welke kosten er aan zitten te komen.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het woonobject.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een woning dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een huis heb je de taak om kopers te voorzien van correctie informatie over de staat van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Informatie over de opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Via een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwinspecteur check alle opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om te kijken wat de staat van een woning is. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant in situaties wanneer je een nieuwe woning gaat kopen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak diverse problemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In de regel wordt het onderzoek gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Ook worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Ons advies: laat het doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Venhorst). Worden er veel gebreken ontdekt? Met de uitkomsten van het onderzoek is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat het rapport tijd en geld kost, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring is een simpelere technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Tegelijk met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Boekel wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen aangaande de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke belangrijke herstelpunten worden meteen aangestipt. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is het gunstige tarief en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie