Bouwkundige keuring Hagestein

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een huis kopen of jouw huis verkopen? Een bouwkundige keuring in Hagestein laten doen kan veel meerwaarde bieden. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je duidelijkheid over de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Door deze inzichten creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Via bouwkeuringexpert.nl bieden wij informatie over hoe je een keuring aanvraagt, de tarieven en vind je een schema met bouwkundig adviseurs in Hagestein.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Hagestein benadert de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De expert kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de kruipruimte en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Aan de hand van dit rapport heb jij meer zekerheid over de status van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €350 en €445.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hagestein afspreken

Behoefte aan een indicatie van de technische kwaliteit jouw eigen woning of van een huis dat je misschien wilt kopen? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een rapport waarin de staat van een woning wordt beoordeeld. Met deze keuring zijn de verbeterpunten en gebreken direct inzichtelijk. De inspecteur bekijkt o.a. het metselwerk en en de staat van de CV-ketel. Ook achterhaal je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Daarbij krijg je meer inzicht in het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Er is een vrije keuze voor een deskundige die deze keuringen kan uitvoeren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een lokale aannemer of taxateur in Hagestein.

Besparen op een bouwkeuring in mei 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kijk dan eens naar de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Ten tijde van de controle van het woonhuis geeft de bouwkundige een mondeling verslag over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of de energieprestaties? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer toelichtingen over Veelgestelde vragen.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Hagestein

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Als eerste moet je een specialist zoeken die de keuring gaat uitvoeren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt terecht bij allerlei architectenbureaus, regionale aannemers en bouwkundige bureaus in Hagestein en omgeving.

 2. De keuring van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de makelaar wordt de hele woning bekeken. De bouwspecialist checkt alles maar verplaatst geen inboedel en schroeft ook niks open. De ingenieur kan gebruik maken van thermografische camera en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  Direct na het woningonderzoek komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de huis-analyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een overzicht van de herstelkostenom het gebouw te herstellen en/of renoveren.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kan je een openingsbod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele kosten voor onderhoud. Zijn de resultaten nog niet bekend? Vergeet ze dan niet op te nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De gemiddelde kosten van een bouwrapport liggen tussen de €330 en €440. De prijs is afhankelijk van meerdere punten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Belangrijke punten zijn levertijd van het rapport, hoe uitgebreid de rapportage is en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Hagestein.

Type woningOppervlakteGeschatte tarieven
Appartement77 m2295 – €315
Rijtjeshuis125 m2€340 – €365
Kopwoning126 m2€405 – €430
Twee onder één kap151 m2€475 – €480
Landhuis192 m2€515 – €545
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport mei 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk info van goede bouwkundigen in jouw woonplaats

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Dingen die belangrijk zijn wanneer je een inspecteur kiest: de uurtarieven, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de figuur hieronder vind je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hagestein die wellicht beschikbaar zijn voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Zijderveld, Everdingen, Ravenswaaij, Erichem en Asch.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hagestein-4124

Waarom een aankoopkeuring?

Wanneer je een woning op het oog hebt ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Met een aankoopkeuring in Hagestein bekijkt een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de woning. Een aanrader, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een uitgebreide en deskundige keuring van een woning die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan verstrek je de benodigde info over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper van informatie te voorzien over de staat van de woning.
 • Je woning wordt een stuk interessanter.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Gaat je nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd worden? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en kan je alles vertellen over bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Kosten variëren tussen de €120 en €205.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een volledige inspectie van een huis met rapportage. Het doel van een bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. Je krijgt nadere toelichting over de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
De bouwtechnische keuring in de provincie Utrecht is relevant als je een nieuwe woning gaat kopen. Vooral bij oudere woningen heb je kans op verschillende gebreken. Middels deze woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Vaak wordt dit gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Daarbij worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Hagestein). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Geholpen door het rapport is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Is een meeloopkeuring een goed alternatief?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw op de bouwplaats waarbij geen rapport wordt opgemaakt. Onder begeleiding van de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Vijfheerenlanden bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangegeven. De expert biedt ook een kostenoverzicht om deze problemen te verhelpen. Het onderscheidend vermogen van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat je niet zo lang hoeft te wachten.

Plaats een reactie