Bouwkundige keuring Hoogeloon

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Hoogeloon regelen is heel erg verstandig. Op die manier krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om het huis in goede staat te brengen. Met deze informatie heb je binnen de onderhandelingen een goede basis. Op deze website verzamelen wij actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Hoogeloon.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Hoogeloon bekijkt het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals het dak, dakpannen en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €275 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Hoogeloon regelen

Heb je belang bij een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Kies dan voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Via deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als het schilderwerk en en hoe het met de isolatie gesteld is. Tevens wordt het overzichtelijk welke kosten er bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je een overzicht van het onderhoud dat er in de komende jaren bij komt. Je kunt zelf kiezen welk bedrijf het woonobject gaat inspecteren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een lokale aannemer of taxateur in Hoogeloon.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Laat je informeren over een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Ten tijde van de controle van de woning geeft de bouwkundig specialist een mondeling verslag aangaande achterstallig onderhoud en renovatiepunten. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of wil je het energielabel weten? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker bekijk je ook nuttige gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Hoogeloon

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te starten heb je een expert nodig die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt terecht bij een aantal architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Hoogeloon (en de regio).

 2. De technische keuring

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De expert doorzoekt alles maar verplaatst niets en breekt of hakt niks open. De inspecteur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken conclusies

  Na afloop van het woningonderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Op basis van het woningonderzoek wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Daarin staat de conclusie van de observaties en eventuele onderhoudspunten. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het object te herstellen en/of renoveren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. In het achterhoofd heb je dan de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €275 en €425. Het kostenplaatje is afhankelijk van diverse punten. De oppervlakte en de inhoud van de woning zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Daarbij komen we verschillen tegen tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed wachttijd, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder bieden wij de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Hoogeloon.

Type woningAantal m2Prijsberekening
Etagewoning92 m2275 – €315
Rijtjeshuis112 m2€335 – €380
Hoekwoning135 m2€415 – €435
Twee onder één kap168 m2€470 – €505
Landhuis197 m2€525 – €555
Overzichtmet kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van gespecialiseerde bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor advies over een technische keuring? Aspecten die van belang zijn wanneer je een inspecteur kiest: een inschatting van de kosten, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In de lijst hierna bieden wij de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Hoogeloon die wellicht beschikbaar zijn voor een uitgebreid en objectief bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Hapert, Duizel, Steensel, Wintelre en Vessem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-hoogeloon-5528

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. Middels een aankoopkeuring in Hoogeloon checkt een objectieve deskundige de potentiële woning. Een aanrader, zo ontvang je betrouwbare details over wat de conditie van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Dankzij een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Het versterkt de onderhandelingspositie over de prijs.

Waarom moet ik een verkoopkeuring uitvoeren?

Een verkoopkeuring betekent: een professionele en erkende analyse een huis dat jij wil verhuren. Middels dit rapport verstrek je de benodigde info over de staat van jouw huis. Jij komt hiermee serieus over en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als huiseigenaar ben je wettelijk verplicht om de mogelijke koper te voorzien van correctie informatie over de onderhoudssituatie van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is deskundig op het gebied van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat juridisch een stuk sterker.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €99 en €195.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. De inspecteer berekent ook de kosten die nodig zijn om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt in beeld als je interesse hebt in een woning. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerdere probleemgebieden. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Vaak wordt dit gedaan als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Hoogeloon). Mankeert er het nodige aan de woning? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt beargumenteren. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Bladel wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de relatief lage prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie