Bouwkundige keuring Aardenburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Aardenburg inplannen is een verstandige keuze. Door middel van deze analyse krijg je inzicht in de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je meer inzicht in de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Op die manier creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. In onze uitgebreide documentatie lees je meer praktische info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en bieden we de gegevens van bouwkundig adviseurs in Aardenburg.

 • bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring om de staat van de woning in kaart te brengen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Aardenburg checkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Er wordt gekeken naar alle zichtbare onderdelen zoals bijv. de riolering en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Zo krijg je meer duidelijkheid over de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Aardenburg uitvoeren

Wil je snel een analyse van de staat (en gebreken) van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een voordelig bouwkundig onderzoek. Het is een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Er wordt gekeken naar o.a. de riolering en en of er lekkages zijn. Daarbij achterhaal je welke kosten er direct gemaakt moeten worden om de woning te herstellen en te verbeteren. Voorts krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt denken aan een bouwinspecteur, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Aardenburg.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de bezichtiging van het woonhuis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een erkende taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op Bouwkeuringexpert.nl vind je ook meer gegevens over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Aardenburg

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te beginnen zoek je een expert die de woning gaat onderzoeken. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Er bestaan verschillende architectenbureaus, aannemers en bouwkundige bureaus in Aardenburg (en de regio).

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en/of wellicht een makelaar loop je alles in het huis na. De expert loopt alles na maar laat alles op z’n plek staan en maakt geen schade. Deze persoon neemt altijd spullen mee zoals een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten bespreking

  Direct na de huisbeoordeling deelt de bouwkundige zijn waarnemingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Op basis van de huisbeoordeling zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. In dit stuk is een beoordeling te vinden met de observaties en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bovendien vind je in het rapport een schatting van de onkosten om het huis weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kun je met zekerheid een openingsbod doen. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelkosten. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport voor een gemiddelde woning variëren rond de €330 en €465. Het prijskaartje hangt af van meerdere facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning speelt een rol (met het oog op reiskosten). Bovendien zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals levertermijn, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op het kostenplaatje. In het onderstaand overzicht vind je samengevat de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Aardenburg.

WoonobjectNetto woonoppervlaktePrijsindicatie
Flatwoning79 m2€290 – €325
Rijwoning118 m2€345 – €390
Hoekwoning149 m2€420 – €450
Geschakelde woning166 m2€475 – €505
Landhuis191 m2€525 – €540
Tabel met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vraag prijzen op bij erkende bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen die je zeker moet meewegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bekijk je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Aardenburg die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Retranchement, Cadzand, Zuidzande, IJzendijke en Biervliet.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-aardenburg-4527

Plan direct online een aankoopkeuring in

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Aan de hand van een aankoopkeuring in Aardenburg bekijkt een onafhankelijk expert de woning. Niet zo gek, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Een verkoopkeuring beslaat een inspectie van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om kopers goed in te lichten overde staat van het huis.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Dankzij een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en past zijn vaardigheden toe rondom regels en richtlijnen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De tarieven liggen tussen de €130 en €230.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een woonkeuring waarbij alles wordt nagelopen. Het doel van een bouwtechnische keuring is om de staat van een woning te achterhalen. De bouwspecialist calculeert tevens een prijsindicatie van de onderhoudskosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland laat je meestal uitvoeren in het geval je een ander huis gaat aanschaffen. Doorgaans vertonen de oudere huizen meerdere probleemgebieden. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Dikwijls wordt een negatieve uitslag van de staat van een woning in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Normaal doet men dit voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Aardenburg). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige bouwtechnische schouw zonder rapport. Begeleid door de bouwkundig adviseur uit de gemeente Sluis loop je door de woning. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de staat van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangegeven. De bouwkundige noemt ook een prijsindicatie voor de herstelwerkzaamheden. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is dat het stukken goedkoper is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie