Bouwkundige keuring Vlissingen

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Vlissingen laten uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je een concreet beeld van de staat en waarde van de woning en krijg je een beeld van de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Zo is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op onze bouwkeuring-vergelijker lees je meer alle benodigde informatie over hoe en wanneer je een keuring aanvraagt, de financiële aspecten en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Vlissingen.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Vlissingen checkt de woning op een groot aantal onderdelen.
 • Deze persoon kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de groepenkasten en en de staat van eventuele schuren en garages.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Met deze documenten krijg je een goed beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De huidige prijzen van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €290 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vlissingen afspreken

Wil je snel duidelijkheid over de bouwkundige staat van jouw appartement of van een huis dat je misschien wilt kopen? Overweeg dan een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Dankzij deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Er wordt gekeken naar o.a. de gevel en en de staat van eventuele schuren en garages. Ook weet je wat de financiële consequenties zijn om de woning te herstellen en te verbeteren. Tevens krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je mag zelf een partij kiezen die het woonobject gaat inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Onder andere een bouwadviseur, architectenbureau, een bouwpartij of taxateur in Vlissingen.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij de analyse van het object geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ben je nieuwsgierig naar de energieprestaties? Plan dan ook meteen een actuele taxatie of een energielabel aanvraag. Dit kan je uiteindelijk geld schelen. Via onze vergelijker lees je ook aanvullende gegevens over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Vlissingen

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die het huis gaat inspecteren. Deze persoon moet 100% onafhankelijk en objectief zijn. Je kunt een aanvraag indienen bij uiteenlopende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Vlissingen (regio).

 2. Woninginspectie

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en/of de aan- of verkoopmakelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De deskundige bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. Hij of zij heeft hiervoor o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies doornemen

  In aansluiting op de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn beoordeling. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Met behulp van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit document tref je een samenvatting van de staat van de woning en eventuele onderhoudspunten. Ook bekijk je hier een tariefoverzicht om het object weer in goede staat te krijgen.

 5. Een bod uitbrengen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op basis van de resultaten kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Wacht je nog op de uitkomsten? Zorg dan dat je dit opneemt in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €330 en €470. De totaalprijs bestaat uit een aantal aspecten. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de woonplaats beïnvloedt de prijs (met het oog op reiskosten). Eveneens zit er veel verschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Overweeg factoren zoals hoe snel de keuring kan plaatsvinden, welke instrumenten er gebruikt worden en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In de onderstaande tabel berekenen we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Vlissingen.

Type huis Netto woonoppervlakteGeschatte tarieven
Flatwoning86 m2290 – €310
Tussenwoning116 m2€340 – €380
Hoekhuis140 m2€415 – €450
Twee onder één kap152 m2€455 – €485
Herenhuis196 m2€515 – €560
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juli 2024.

Een uitgebreid bouwkundig rapport opvragen?

Bekijk en vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen bij het kiezen van een inspecteur: de tarieven, levertijd van het rapport, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel tref je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vlissingen die je mogelijk kunnen helpen met het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of doorzoek adviesbureaus in Veere, Middelburg, Schouwen-Duiveland, Altena en Gorinchem.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vlissingen-4384

Tips en informatie over de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met een aankoopkeuring in Vlissingen bekijkt een onpartijdige ingenieur het huis. Slim, zo krijg je inhoudelijke info over wat de toestand van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Je hebt altijd een onderzoeksplicht als woningkoper.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Voordelen van een verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op basis daarvan bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de plicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door te kiezen voor een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig expert loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en zal zijn kennis delen over de regels en normen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Meteen inzicht in eventuele bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Kosten variëren tussen de €130 en €205.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Wat is een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een onderzoek naar de algehele staat van een woning. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. Het rapport beschrijft de tarieven van de verschillende herstelwerkzaamheden om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland komt doorgaans ter sprake als je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring weet je wat je koopt. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vlissingen). Is er veel onderhoud nodig? Met de uitkomsten van het onderzoek kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Waar je op moet letten is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Vlissingen wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt gelijk zijn zorgen gerelateerd aan de onderhoudssituatie van het huis. Potentiële problemen worden direct aangegeven. De bouwkundige weet vaak ook de kosten om de onderhoudspunten te verbeteren. Pluspunt van de mondelinge keuring is de lage kosten en de snelle levertijd.

 • Bouwkundige keuring Oost-Souburg
 • Bouwkundige keuring Ritthem
 • Plaats een reactie