Bouwkundige keuring Ritthem

Direct bouwkeuring aanvragen

Sta je op het punt een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Ritthem laten uitvoeren is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een beeld van de bouwkundige staat van de woning en ontvang je een inschatting van de kosten om mogelijke gebreken te herstellen. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Door gebruik te maken van deze site lees je meer uitgebreide informatie over de verschillende keuringen, de onkosten en achterhaal je de gegevens van bouwkundig adviseurs in Ritthem.

 • Een bouwkundige keuring is een inspectie van de bouwkundige onderdelen van een huis.
 • Een bouwkundig inspecteur in Ritthem bekijkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals bijv. de gevel en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport omvat een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Op die manier krijg je een helder beeld van de de actuele situatie en staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Sluit je een hypotheek met NHG af, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €300 en €475.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Ritthem plannen

Wil je snel duidelijkheid over de algehele staat van een woonhuis of van een potentiële woning om aan te kopen? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een uitgebreide inspectie van een woning. Via deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt gekeken naar o.a. de dakbedekking en of er sprake is van vocht in de woning. Ook heb je dan inzicht in wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. In aanvulling daarop krijg je meer zekerheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Ritthem.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van alle bouwkundige punten. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je weten hoeveel energie de woning verbruikt? Regel ook direct een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Op ons informatieplatform vind je ook meer toelichtingen over Snelste ouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Ritthem

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Ritthem en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & wellicht een makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert checkt alles maar verplaatst niets en schroeft ook niks open. De ingenieur gebruikt o.a. een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Meteen na de woninganalyse beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Het bouwkundig rapport bekijken

  Met alle bevindingen van de huis-analyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In dit rapport vind je een overzicht van de staat van de woning en de geconstateerde gebreken. Bijgevoegd staat in het document een kostenindicatie om het verblijf bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport schommelen rond de €325 en €420. De totaalprijs hangt af van verschillende facetten. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de plaats waar de woning staat heeft invloed vanwege de reiskosten. Bovendien zit er veel verschil tussen de verschillende aanbieders. Let vooral op de levertijd, de volledigheid van het rapport en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit speelt mee in het totale tarief. In het onderstaand overzicht vind je overzichtelijk een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Ritthem.

Type huis Aantal m2Gemiddelde tarief
Flatwoning99 m2285 – €310
Rijtjeshuis121 m2€345 – €375
Hoekwoning146 m2€400 – €445
Geschakelde woning163 m2€465 – €495
Herenhuis195 m2€530 – €555
Opsomming met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen in de omgeving

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het kiezen van een inspecteur: de kosten, de snelheid, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder verstrekken we gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Ritthem die je mogelijk kunt inschakelen voor een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Oost-Souburg, Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke en Meliskerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-ritthem-4389

Voordelen van een aankoopkeuring

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Ritthem analyseert een neutrale specialist de woning. Handig, want op deze manier weet je exact wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De koper heeft een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Is een verkoopkeuring noodzakelijk?

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een uitgebreide en deskundige keuring van een bestaande woning die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Zo geef je de aspirant koper informatie over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je speelt open kaart en neemt je informatieplicht verantwoordelijkheid. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als verkoper van jouw huis ben je wettelijk verplicht om de aspirant koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • De keuring wordt specifiek aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Door middel van een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundige loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €105 en €240.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook een prijsindicatie van de onderhoudskosten om de woning toekomstbestendig te maken.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt geadviseerd zodra jij een bod wilt uitbrengen op een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op verborgen gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Ritthem). Is er veel onderhoud nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat je wel kosten maakt voor het rapport, en je nog helemaal niet weet of je wel kunt voldoen aan de vraagprijs.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig expert uit de gemeente Vlissingen maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke gebreken worden direct aangewezen en besproken. De bouwkundige biedt ook een kostenoverzicht van de werkzaamheden die nodig zijn om de woning te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de lage prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie