Bouwkundige keuring Herbaijum

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een woning kopen? Een bouwkundige keuring in Herbaijum laten doen is dan vaak geen gek idee. Zo krijg je inzicht in de de gebreken van een woning en kom je achter de verwachte investering die nog nodig is om te renoveren. Met die kennis is de onderhandelingspositie een stuk gunstiger. Op deze pagina kan je aan de slag met nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de tarieven en doorzoek je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Herbaijum.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Herbaijum analyseert de woning op heel veel verschillende aspecten.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals de staat van het metselwerk en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je een uitgebreide samenvatting en foto’s van de gebreken met daarbij de kosten die nodig zijn voor (direct) onderhoud.
 • Aan de hand van dit rapport wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €425.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Herbaijum uitvoeren

Op korte termijn een indicatie van de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een onafhankelijke, visuele keuring van een bestaande woning. Met deze keuring weet je wat de eventuele gebreken zijn. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het stucwerk en en de toepassingen van isolatie. Ook krijg je een indicatie van welke kosten er gemaakt dienen te worden om de verschillende problemen op te lossen. Eveneens krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Herbaijum.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Probeer dan de meeloopkeuring (uitsluitend mondeling verslag). Tijdens het onderzoek van het gebouw geeft de bouwadviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan het dan tegelijk in met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Dit bespaart veel geld. Op ons platform bekijk je ook nuttige gegevens over Bouwkundig rapport spoed.

Bouwkundige keuring regelen?

Zoek een bouwtechnische inspecteur in Herbaijum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Om te starten moet je contact zoeken met een deskundige die de technische keuring gaat doen. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Herbaijum (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar en/of makelaar van de verkopende partij maak je een rondje door de woning. De inspecteur bekijkt alle bouwkundige aspecten maar verplaatst niets en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon kan gebruik maken van een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies doornemen

  Na de inspectie vertelt de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Op basis van de huis-analyse stelt het adviesbureau een bouwkundig keuringsrapport op. In het verslag tref je een samenvatting van de bevindingen en direct / noodzakelijk onderhoud. Daarbij krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het verblijf weer in goede staat te krijgen.

 5. Bod voorbereiden

  Is de uitkomst positief? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden van het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De gemiddelde kosten van een bouwrapport schommelen rond de €290 en €440. De totale prijs bestaat uit verschillendefactoren. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs door de te verwachten reiskosten. Verder zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit speelt mee in het kostenplaatje. In het overzicht hieronder beschrijven we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Herbaijum.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde prijzen
Appartement94 m2285 – €330
Rijtjeshuis118 m2€360 – €365
Hoekpand131 m2€415 – €440
Twee onder één kap156 m2€465 – €480
Vrijstaand178 m2€505 – €545
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vergelijk goede bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor een uitgebreide technische keuring? Aspecten waar je op moet letten wanneer je een inspecteur kiest: de prijsindicatie, levertijd van de rapportage, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het volgende schema verstrekken we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Herbaijum die wellicht hulp kunnen bieden bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Achlum, Hitzum, Tzum, Franeker en Koudum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-herbaijum-8807

Pluspunten van de aankoopkeuring

Op het moment dat je een nieuw huis wilt kopen kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je kijkt dan maar wat graag langs de gebreken heen. A.d.h.v. een aankoopkeuring in Herbaijum onderzoekt een neutrale deskundige de potentiële woning. Handig, zo krijg je goed inzicht in wat de actuele situatie en staat van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Via een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonobject.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een gedegen review van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Middels dit rapport geef je potentiële kopers duidelijkheid over de gebreken van de woning. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de potentiële koper te informeren over de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. Door gebruik te maken van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en kent de bouwprocedures en geldende normen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Ontdek direct de problemen in de nieuwe woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • De kosten liggen tussen de €120 en €215.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een objectieve bouwtechnische keuring in de provincie Friesland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak meerder onderhoudsproblemen. D.m.v. een woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In de regel wordt het onderzoek gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Mede worden de zaken die worden aangetroffen bij het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Je kunt dit het beste laten doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Herbaijum). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Minpunt is dat het rapport tijd en geld kost, terwijl je nog niet weet wat je exact moet bieden, en of je dat wel kunt lenen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Tegelijk met de bouwkundig expert uit de gemeente Waadhoeke maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de staat van het woonobject. Potentiële belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. De deskundige biedt ook een kostenoverzicht aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie