Bouwkundige keuring Schouwen-Duiveland

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Schouwen-Duiveland regelen is dan vaak geen gek idee. Door deze keuring krijg je een idee van de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je een beeld van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Met deze informatie worden de onderhandelingen transparanter. Op onze vergelijkingssite verzamelen wij praktische informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en verschaffen we een schema met bouwkundig adviseurs in Schouwen-Duiveland.

 • Een bouwkundige keuring is een objectieve, visuele keuring van een woning.
 • Een bouwkundig inspecteur in Schouwen-Duiveland benadert het huis grondig op vele punten.
 • De expert kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de kozijnen en en de toepassingen van isolatie.
 • In het bouwkundig rapport tref je alles wat je moet weten over de staat van de woning met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Op basis van deze analyse wordt je een duidelijk beeld verschaft van de de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Bij een hypotheek met NHG wordt dit mogelijk zelfs verplicht gesteld.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €285 en €410.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Schouwen-Duiveland plannen

Wil je snel een analyse van de algehele staat van jouw appartement of van een huis waar je interesse in hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Aan de hand van deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de vloerconstructies en en hoe het met de isolatie gesteld is. Zo achterhaal je welke kosten er gemaakt dienen te worden om de diverse problemen te verbeteren. Voorts krijg je meer inzicht in welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Je mag zelf een partij kiezen die de woning komt inspecteren. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Zoek bijvoorbeeld naar een bouwinspecteur, een architect, een bouwonderneming of taxateur in Schouwen-Duiveland.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Vraag dan eens naar een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundig adviseur een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Combineer het dan met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Het wordt dan vaak extra voordelig uitgevoerd. Op ons informatieplatform lees je ook aanvullende uitleg over Goekope bouwkundig rapport.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Schouwen-Duiveland

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Vind een geschikte bouwkundige

  Om te starten heb je een specialist nodig die de keuring gaat uitvoeren. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Er bestaan verschillende architectenbureaus, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Schouwen-Duiveland en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Begeleid door de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar en/of wellicht een makelaar loop je hele woning door. De specialist checkt alles maar verplaatst geen meubels en er worden geen betimmeringen verwijderd. Deze persoon gebruik vaak een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afloop van het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn oordeel. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Steunend op de woninganalyse krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de waarnemingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Ook krijg je ook inzage in een kostenberekening om het verblijf weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Op dat moment kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport liggen tussen de €275 en €405. De totale prijs hangt af van allerlei onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen de belangrijkste kostenpost. Ook de locatie van de woning speelt een rol door de te verwachten reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Zaken waar je op moet letten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit alles bij elkaar bepaalt de uiteindelijke prijs. In de bijgaande tabel vind je de gemiddelde kosten van een bouwkundig rapport in Schouwen-Duiveland.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijzen
Studio84 m2€295 – €310
Rijtjeshuis117 m2€345 – €375
Kopwoning129 m2€420 – €430
Twee onder één kap171 m2€460 – €485
Herenhuis192 m2€510 – €535
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Vergelijk tarieven van erkende bouwkundigen in jouw woonplaats

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je oog op moet houden bij het keuzeproces voor een inspecteur: de kosten, de snelheid, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de figuur hieronder bekijk je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Schouwen-Duiveland die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Altena, Gorinchem, West Betuwe, Vijfheerenlanden en Buren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-schouwen-duiveland-4316

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Schouwen-Duiveland onderzoekt een onafhankelijk partij het verblijf. Slim, want zo weet je precies wat de staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Dit onderzoek laat je altijd doen voor het eerste startbod.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw die binnenkort op de markt komt. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over onderhoudstoestand van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als woningverkoper heb je de plicht om de nieuwe eigenaar gedegen te informeren inzake de bouwkundige staat van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Opleveringskeuring: waarom en hoe werkt het?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? Met behulp van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en kan je alles vertellen over de regels en normen in de bouw. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met het naschouw-rapport sta je sterk bij eventuele geschillen.
 • Tarieven variëren tussen de €130 en €200.


Veelgestelde vragen over het bouwrapport

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de aandachtspunten van een woning te beschrijven. De deskundige geeft ook een indicatie van de herstelkosten die nodig zijn om de woning op te knappen.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd op het moment dat je een nieuwe woning gaat kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op meerdere probleemgebieden. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Dikwijls wordt het pas in gang gezet zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Ook worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Ons advies: laat het doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Schouwen-Duiveland). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Op basis van de resultaten kan je een realistisch bod doen, wat je ook goed kunt onderbouwen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Aandachtspunt is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wanneer kies ik voor de meeloopkeuring?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een woningschouw zonder verdere rapportage. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Schouwen-Duiveland wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen over de staat van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs aangaande noodzakelijk herstelwerk. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Ellemeet
 • Bouwkundige keuring Renesse
 • Bouwkundige keuring Noordwelle
 • Bouwkundige keuring Burgh-Haamstede
 • Bouwkundige keuring Serooskerke
 • Bouwkundige keuring Zierikzee
 • Bouwkundige keuring Ouwerkerk
 • Bouwkundige keuring Oosterland
 • Bouwkundige keuring Sirjansland
 • Bouwkundige keuring Bruinisse
 • Bouwkundige keuring Dreischor
 • Bouwkundige keuring Zonnemaire
 • Bouwkundige keuring Noordgouwe
 • Bouwkundige keuring Nieuwerkerk
 • Bouwkundige keuring Brouwershaven
 • Bouwkundige keuring Kerkwerve
 • Bouwkundige keuring Scharendijke
 • Plaats een reactie