Bouwkundige keuring Oost-Souburg

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Oost-Souburg uitvoeren is dan zeker aan te raden. Zo krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de onderhoudssituatieen kom je achter de kosten om het object in goede staat te brengen. Op die manier worden de onderhandelingen transparanter. Op deze pagina bekijk je aanvullende info over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en bieden we de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Oost-Souburg.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Je bouwkundig inspecteur in Oost-Souburg bekijkt de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals o.a. de sanitaire voorzieningen en en hoe het met de isolatie gesteld is.
 • Het bouwkundig rapport bevat alle bevindingen van de deskundige met hierbij een kostenberekening.
 • Op basis van deze analyse krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De gemiddelde kosten van een bouwkundige inspectie variëren rond de €285 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Oost-Souburg uitvoeren

Direct een inspectie van de bouwkundige staat van een woonhuis of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze analyse kom je te weten welke gebreken er zijn en welk onderhoud nodig is. De inspecteur bekijkt o.a. de kozijnen en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan heb je dan inzicht in welke investeringen nodig zijn om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Eveneens krijg je een beeld van het toekomstig onderhoud. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de inspectie gaat uitvoeren. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Onder andere een bouwinspecteur, een architect, een plaatselijke aannemer of taxateur in Oost-Souburg.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in mei 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Kies dan voor een meeloopkeuring waarbij er achteraf een mondelinge toelichting is. Bij het bekijken van het woonobject geeft de bouwkundige een mondelinge samenvatting van de staat en gebreken. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of wil je het energielabel weten? Plan dan ook meteen een woningtaxatie en/of een energielabel onderzoek. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Op Bouwkeuringexpert.nl kan je ook veel uitleg vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Oost-Souburg

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige zoeken

  Om te beginnen neem je contact op met een deskundige die de keuring gaat uitvoeren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt een aanvraag indienen bij verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Oost-Souburg (regio).

 2. Woninginspectie

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en/of wellicht een makelaar wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De deskundige onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  In aansluiting op de inspectie meldt de bouwkundige wat hij heeft gezien. Hij zal ook vragen voor je beantwoorden.

 4. Het bouwkundig rapport

  Geleid door de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. In het verslag staat een lijst met de woning inclusief foto’s en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bovendien krijg je ook inzage in een tariefoverzicht om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Met het rapport in je broekzak kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de aangetoonde gebreken. Is het rapport nog niet officieel? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De prijzen van een bouwrapport liggen tussen de €270 en €400. De totale prijs wordt vastgesteld op basis van allerlei variabelen. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning beïnvloedt de prijs door de te verwachten reiskosten. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de lokale en landelijke adviesbedrijven. Kijk goed naar de oplevertermijn, welke instrumenten er gebruikt worden en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op het totale tarief. In de tabel hieronder vind je overzichtelijk de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Oost-Souburg.

Soort woningOppervlakteGeschatte tarieven
Studio76 m2295 – €310
Tussenwoning120 m2€345 – €385
Hoekpand129 m2€410 – €450
Twee onder één kap175 m2€450 – €505
Landhuis175 m2€530 – €555
Schema met de ingeschatte prijzen / tarieven voor een bouwkundig rapport mei 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vind goede bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Zaken die je moet afwegen bij het keuzeproces voor een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en de hulpmiddelen die worden gebruikt. In de tabel hieronder faciliteren we contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Oost-Souburg die je mogelijk kunt inschakelen voor het uitvoeren van een bouwkundig onderzoek. Of vergelijk adviesbureaus in Zoutelande, Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke en Grijpskerke.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-oost-souburg-4388

Pluspunten van de aankoopkeuring

Als je een woning gaat kopen is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Via een aankoopkeuring in Oost-Souburg controleert een onpartijdige ingenieur het woonobject. Een uitkomst, zo krijg je inhoudelijke info over wat de staat van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het woonobject.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning dat je wilt verkopen. Hiermee verstrek je de benodigde info over de onderhoudssituatie van het huis. Je bent 100% transparant en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningeigenaar is het verplicht om de kopende partij op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is je nieuwbouwwoning bijna klaar en wordt het opgeleverd? Door gebruik te maken van een opleveringskeuring laat je jouw nieuwe woning visueel keuren. De bouwkundig adviseur bekijkt alle opleverpunten en is deskundig op het gebied van regels en richtlijnen in de bouw. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Tarieven variëren tussen de €105 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Wat houdt een bouwkundige keuring in?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Zeeland wordt uitgevoerd als je een ander huis gaat aanschaffen. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak onderhoud problematiek. Dankzij zo’n woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring gedaan op het moment dat het voorlopige contract getekend is. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Normaal doet men dit voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Oost-Souburg). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Met het rapport in je broekzak is de prijs die je wilt betalen realistischer, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Minpunt is dat dit rapport het een en andere kost, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring is een eenvoudige schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Vlissingen doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles aangaande de staat van het woonobject. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct aangewezen en besproken. Deze inspecteur weet vaak een richtprijs om de onderhoudspunten te verbeteren. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en de vlugge oplevertermijn.

Plaats een reactie