Bouwkundige keuring Gorinchem

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Gorinchem regelen is dan zeker aan te raden. Hiermee krijg je een idee van de staat van een woning, achterstallig onderhoud en krijg je duidelijkheid over de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Zo sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Door gebruik te maken van deze site kan je aan de slag met nuttige informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de tarieven en tref je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Gorinchem.

 • Inzicht in de staat van een woning met een bouwkundige keuring.
 • Je bouwkundig inspecteur in Gorinchem analyseert het huis objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar in het oog springende zaken zoals bijvoorbeeld het dak, dakpannen en of er asbest aanwezig is.
 • Het bouwkundig rapport omvat alle informatie netjes en gestructureerd weergegeven met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je een helder beeld van de toestand van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank zeggen dat ze perse een keuring willen zien.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie liggen rond +/- €300 en €440.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Gorinchem regelen

Heb je belang bij een inspectie van de bouwtechnische staat van een gebouw of van een woning die te koop staat? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Via deze analyse weet je waar en wat er nog aan de woning moet gebeuren. Er wordt gekeken naar o.a. het schilderwerk en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten. Ook krijg je een overzicht van welke kosten er direct gemaakt moeten worden om eventuele gebreken te verhelpen. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van welke onderhoudspunten er voor lange termijn zijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de inspectie gaat uitvoeren. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Onder andere een bouwadviseur, een architect, een bouwpartij of taxateur in Gorinchem.

Voordelig een bouwkeuring uitvoeren in april 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Kies dan voor een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Bij het doornemen van het object geeft de bouwkundig adviseur een mondeling verslag van de staat en gebreken. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Tarieven bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Gorinchem

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Allereerst moet je een specialist hebben die de woning gaat opnemen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je hebt de keuze uit meerdere architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Gorinchem (en de nabije regio).

 2. Woninginspectie

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert analyseert alles maar laat alles op z’n plek staan en richt dus nooit schade aan. De inspecteur gebruikt o.a. een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Conclusies bespreken

  Meteen na de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn oordeel. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Het bouwkundig rapport

  Middels de huisbeoordeling krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In dit rapport staat de conclusie van de bevindingen en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Daarbij bekijk je hier een schatting van de onkosten om het verblijf te herstellen en/of te verbeteren.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het nog even duren voordat het rapport beschikbaar is? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De huidige kosten van een bouwrapport liggen rond +/- €340 en €395. Het kostenplaatje is gebaseerd op een aantal onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats is van belang omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk altijd goed naar hoe snel de keuring kan plaatsvinden, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit zie je uiteindelijk ook terug in de totaalprijs. In het bijgesloten overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Gorinchem.

WoonobjectAantal m2Geschatte prijs
Bovenwoning97 m2290 – €310
Tussenwoning125 m2€335 – €365
Kopwoning149 m2€425 – €440
2-onder-1 kap168 m2€465 – €485
Vrijstaand182 m2€515 – €555
Tabel met kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Een bouwkundig rapport opvragen?

Vind goede bouwkundigen werkzaam in de regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Factoren die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, levertijd van het rapport, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In het schema hieronder verstrekken we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Gorinchem die potentieel hun service kunnen verlenen bij een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in West Betuwe, Vijfheerenlanden, Buren, Culemborg en Neder-Betuwe.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-gorinchem-4203

Aankoopkeuring uit laten voeren

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Gorinchem bekijkt een neutrale specialist de potentiële woning. Slim, zo weet je snel meer over wat de conditie van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door middel van een aankoopkeuring vergaar je een compleet beeld van het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Laat de keuring uitvoeren voordat je een bod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

Informatie over verkoopkeuring

Een verkoopkeuring is een professionele en erkende analyse een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat jij wil verhuren. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je geeft volledige duidelijkheid en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningbezitter is het verplicht om kopers goed te informeren aangaande de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring voorkom je dat er nog allerlei verborgen gebreken zijn. Een bouwkundige check alle opleverpunten en weet veel van bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. De bouwkundige staat aan jouw kant en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Prijzen variëren tussen de €130 en €225.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Wanneer je kiest voor een bouwkundig onderzoek ontvang je een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om te kijken wat de staat van een woning is. De deskundige geeft ook een indicatie van de minimale investeringen om de woning toekomstbestendig te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
De bouwtechnische keuring in de provincie Zuid-Holland is relevant wanneer je een woning op het oog hebt. In het bijzondere bij woningen gebouwd voor 1985 zien we vaak verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring gedaan wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Steeds vaker worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden meegenomen.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen alvorens een eerste startbod wordt uitgebracht (via een makelaar in Gorinchem). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door middel van dit rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dit realiseert een hele goede onderhandelingspositie. Houd er rekening mee dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je er nog niet zeker van bent of het bod dat je wilt doen wel hoog genoeg is.

Wat is een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Gorinchem wordt de woning van boven naar beneden nagelopen. De bouwkundige expert neemt de resultaten direct met je door aangaande onderhoudstoestand van de woning. Potentiële zorgelijke constateringen worden direct aangegeven. De specialist weet vaak ook de kosten om deze problemen te verhelpen. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

 • Bouwkundige keuring Dalem
 • Plaats een reactie