Bouwkundige keuring Cromvoirt

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Cromvoirt uitvoeren kan veel onzekerheid wegnemen. Met behulp van de inspecteur krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en inzage in de kosten om het object in goede staat te brengen. Zo kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op deze website tref je nuttige info over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, een prijsvergelijking en doorzoek je en tabel met bouwkundig adviseurs in Cromvoirt.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Cromvoirt inspecteert de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De expert kijkt naar veel voorkomende problemen en focusgebieden zoals de staat van de riolering en of er houtrot is.
 • Het bouwkundig rapport staat vol met de informatie en conclusies van de inspecteur incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op die manier krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €270 en €385.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Cromvoirt regelen

Heel snel duidelijkheid over de huidige staat van je woning of van een potentiële woning om aan te kopen? Overweeg dan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. de groepenkasten en en de staat van de CV-ketel. Ook heb je dan inzicht in welke kosten er gemaakt moeten worden om de problemen aan te pakken. Tevens krijg je meer inzicht in de verschillende onderhoudswerkzaamheden voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die de keuring uitvoert. Natuurlijk moet het wel een objectief bureau zijn. Denk aan een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Cromvoirt.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in april 2024
Tegen een laag tarief een huis laten onderzoeken? Vraag dan eens naar een zogenaamde meeloopkeuring (ook wel mondeling). Ten tijde van de controle van het gebouw geeft de bouwkundige gelijk mondeling zijn bevindingen door van de bouwkundige problemen. Ben je benieuwd naar de potentiële verkoopprijs? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Combineer het dan met een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Op Bouwkeuringexpert.nl tref je ook praktische uitleg over Keuring voor woningverkoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Cromvoirt

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Een bouwkundige kiezen

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die het huis gaat inspecteren. Zorg dat deze persoon objectief en betrouwbaar is. Je kunt terecht bij meerdere architecten, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Cromvoirt en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkopende partij & de verkoopmakelaar loop je hele woning door. De specialist analyseert alles maar verplaatst geen huisraad en hakt niks open. Hij of zij gebruik vaak een zaklamp, spiegel, ladder en vochtmeter.

 3. Bespreking resultaten

  In aansluiting op het onderzoek omschrijft de bouwkundige zijn bevindingen. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Steunend op de keuring zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Hierin staat een lijst met de staat van de woning en welk onderhoud op korte- en lange termijn uitgevoerd moet worden. Bijgevoegd vind je daar een kostenindicatie om de woning in orde te maken.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de resultaten van het rapport gunstig? Op basis van de resultaten kan je een onderbouwd bod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Wacht je nog op de uitkomsten? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden die je kunt toevoegen aan het koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport in 2024 schommelen tussen de €280 en €485. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei facetten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) hebben de meeste invloed. Ook de plek van de woning heeft zijn weerslag op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder zit er ook weer veel prijsverschil tussen de grote en kleine spelers. Bekijk vooral goed levertermijn, welke hulpmiddelen er worden gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit speelt mee in de pakketprijs. In de bijgaande tabel vind je de geschatte kosten van een bouwkundig rapport in Cromvoirt.

Soort huisWoonoppervlakGemiddelde tarief
Studio75 m2285 – €310
Tussenwoning112 m2€350 – €380
Hoekhuis137 m2€410 – €440
Twee onder één kap155 m2€475 – €495
Villa198 m2€530 – €555
Lijst met de tarieven van een bouwkundig rapport april 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Onderdelen waar je op moet letten bij het keuzeproces voor een inspecteur: de geschatte kosten, de levertijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder tref je contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Cromvoirt die in potentie ondersteuning kunnen bieden voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Berlicum, Oudheusden, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-cromvoirt-5266

Aankoopkeuring voor een woonobject

Als je een woning gaat kopen wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Middels een aankoopkeuring in Cromvoirt onderzoekt een objectieve specialist de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je inhoudelijke info over wat de actuele situatie en staat van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Met behulp van een aankoopkeuring heb je een gedegen beeld van de woning die je misschien wilt kopen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Kom goed voorbereid en serieus over in de onderhandelingen.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Een verkoopkeuring betekent: een inspectie van een bestaande woning dat je te koop wilt aanbieden. Op basis daarvan geef je de andere partij inzicht in de bouwkundige staat van de woning. Je geeft volledige duidelijkheid en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je wekt daarmee vertrouwen en voorkomt dat je later schadeclaims kunt krijgen.

 • Als woningverkoper heb je de taak om de potentiële koper goed in te lichten overonderhoudstoestand van de woning.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring voor een nieuwbouwwoning

Er zijn vaak nog veel gebreken aan een nieuwbouwwoning tijdens de oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de opleverpunten van de vooroplevering na en past zijn vaardigheden toe rondom bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €125 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat gebeurt er tijdens een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning tot in detail in kaart te brengen. De inspecteer berekent ook de noodzakelijke investeringen om onderhoud en reparaties uit te voeren.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een onafhankelijke bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant is relevant op het moment dat je mogelijk een woning wilt kopen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Aan de hand van de woningkeuring komen alle onderhoudspunten boven tafel. Dikwijls wordt het pas in gang gezet wanneer er een handtekening is gezet onder het voorlopige koopcontract. Standaard worden de resultaten van het onderzoek als ontbindende voorwaarden beschreven in de overeenkomst.

Een bouwkundige keuring voor of na het bod laten opstellen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Cromvoirt). Mankeert er het nodige aan de woning? Met de uitkomsten van het onderzoek is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Kan ik voordelig een meeloopkeuring doen?
De meeloopkeuring wordt omschreven als een schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig specialist uit de gemeente Vught maak je een rondje door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de staat van het huis. Mogelijke acute situaties worden dan direct gesignaleerd. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het relatief goedkoop is en dat het vaak binnen 48 uur mogelijk is.

Plaats een reactie