Bouwkundige keuring Vught

Direct bouwkeuring aanvragen

Plannen om een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Vught uitvoeren is zeker iets om te overwegen. Op die manier krijg je een goed beeld van de wat er eventueel nog moet gebeuren en ontvang je een inschatting van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Op die manier sta je sterker bij de onderhandelingen over de prijs. Op ons woonplatform verzamelen wij praktische info over de verschillende keuringen, de kosten en achterhaal je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Vught.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Vught inspecteert het huis op een objectieve en deskundige manier.
 • Deze persoon kijkt naar de in het oog vallende aspecten zoals de staat van de algehele kavel en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport lees je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de huidige staat van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan is een keuring soms verplicht.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €295 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Vught laten uitvoeren

Behoefte aan meer info over de huidige staat van een gebouw of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is een uitgebreide inspectie van een woning. Middels deze analyse weet je wat de eventuele gebreken zijn. Denk aan de ventilatie en en de toepassingen van isolatie. Zo kom je er ook achter welke investeringen nodig zijn om de diverse problemen te verbeteren. Ook krijg je meer zekerheid over het toekomstig onderhoud. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de inspectie gaat uitvoeren. Dit moet een onafhankelijke partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, een architect, een bouwbedrijf of taxateur in Vught.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Laat je informeren over een mondelinge, ook wel meeloopkeuring. Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur gelijk mondeling zijn bevindingen door over herstelwerkzaamheden die noodzakelijk zijn. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Regel ook direct een taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons portaal tref je ook praktische uitleg over Bouwtechnisch rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Vught

Een bouwtechnische keuring regelen in 5 stappen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Ten eerste neem je contact op met een specialist die de woning gaat onderzoeken. Objectiviteit en onafhankelijkheid zijn hierbij van belang. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, bouwbedrijven en bouwkundige bureaus in Vught en omgeving.

 2. Keuring van het woonobject

  Gezamenlijk met je bouwkundige expert, de huidige woningbezitter en / of de verkoopmakelaar wordt de woning op allerlei punten gecheckt. De deskundige doorzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en schroeft niets open. Hij of zij gebruik vaak een spiegeltje, vochtmeter en een ladder.

 3. Resultaten doornemen

  Na het woningonderzoek beschrijft de bouwkundigezijn waarnemingen. Hier is ook ruimte voor vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Op basis van de huis-analyse wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit stuk tref je een samenvatting van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Als bijlage vind je hier een overzicht van de herstelkostenom de woning weer in goede staat te krijgen.

 5. Waarde van de woning bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met het rapport in je broekzak kun je met zekerheid een openingsbod doen. Hierbij houdt je rekening met de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

Wat zijn de kosten van een bouwkundig rapport?

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €280 en €435. De totale prijs hangt af van verschillendefactoren. Woonoppervlakte in M2 en inhoud in M3 vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats speelt een rol omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Zaken waar je op moet letten zijn levertermijn, hoe compleet de op te leveren rapporten zijn (vraag voorbeeldrapport aan) en kijk of er referenties zijn van eerdere opdrachtgevers. Dit alles bij elkaar bepaalt het kostenplaatje. In de bijgaande tabel delen we een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Vught.

Type woningOppervlakteGemiddelde onkosten
Flatwoning92 m2295 – €305
Rijtjeshuis125 m2€335 – €375
Hoekhuis143 m2€425 – €450
2-onder-1 kap160 m2€470 – €485
Vrijstaand194 m2€530 – €540
Samenvatting met de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport aanvragen?

Vergelijk professionele bouwkundigen in de regio

Bekende bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het uitvoeren van een technische keuring? Onderwerpen die je moet afwegen op het moment dat je een inspecteur selecteert: de geschatte kosten, hoe snel de keuring kan plaatsvinden, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder bekijk je de adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Vught die je mogelijk kunt inschakelen voor een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of zoek adviesbureaus in Heusden, s-Hertogenbosch, Loon op Zand, Waalwijk en Gilze en Rijen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-vught-5263

Waarom een aankoopkeuring?

Op het moment dat je een fraaie woning hebt gezien kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. Aan de hand van een aankoopkeuring in Vught analyseert een onpartijdige ingenieur het woonhuis. Een uitkomst, zo krijg je goed inzicht in wat de onderhoudsstatus van de woning is en de verwachte kosten van herstelwerk.

 • Als koper heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring krijg je een realistisch beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

verkoopkeuring: wat is het en hoe werkt het

Met een verkoopkeuring bedoelen we een objectieve beoordeling van een woning dat jij wil verhuren. Op die manier verschaf je potentiële kopers inzicht in de gebreken van de woning. Je speelt open kaart en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen wat in een later stadium discussies kan voorkomen.

 • Als woningverkoper is het wettelijk je plicht de koper gedegen te informeren inzake de staat van de woning.
 • Verbeter de kansen op een goed openingsbod.
 • Met name interessant voor oudere woningen (vanaf 1985).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet precies hoe het zit met het bouwbesluit. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Een grondige naschouw versterkt de positie ten opzichte van de aannemer.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €100 en €200.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Wat is een bouwkundige keuring?
Binnen het bouwkundig onderzoek krijg je een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Doorgaans voert men deze bouwtechnische keuring uit om te kijken wat de staat van een woning is. Daarbij geeft het inzicht in de te verwachten kosten om de woning in goede staat te brengen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een gedegen bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd wanneer je een ander huis gaat aanschaffen. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op diverse problemen. D.m.v. een woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. Meestal wordt de keuring uitgevoerd zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Meestal worden de resultaten van het onderzoek in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Je kunt dit het beste laten doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Vught). Mankeert er het nodige aan de woning? Door gebruik te maken van het rapport zullen de biedingen goed aansluiten bij de realiteit, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Tegelijk met de bouwkundig specialist uit de gemeente Vught loop je hele woning door. De bouwkundige expert vertelt jou mondeling alles m.b.t. de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke zorgelijke constateringen worden direct benoemd. De expert kent ongeveer de kosten voor de herstelwerkzaamheden. Pluspunt van de mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Cromvoirt
 • Plaats een reactie