Bouwkundige keuring Berlicum

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Berlicum inplannen is dan zeer verstandig. Daarmee krijg je een idee van de staat van de woning en krijg je een beeld van de onkosten die te maken hebben minimaal uit te voeren herstelwerk. Op basis daarvan kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal kan je aan de slag met praktische informatie over de verschillende keuringen, de kosten en bekijk je de benodigde gegevens van bouwkundig adviseurs in Berlicum.

 • Een bouwkundige keuring is een grondige inspectie van de woning die je wilt kopen of verkopen.
 • Zo’n bouwkundig inspecteur in Berlicum inspecteert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • Er wordt gekeken naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals o.a. de dakbedekking en en de staat van de CV-ketel.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning met hierbij een kostenberekening.
 • Aan de hand van dit rapport krijg je op hoofdlijnen een beeld van de de conditie van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Wanneer er wordt gekozen voor een hypotheek met NHG vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De kosten van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €335 en €405.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Berlicum laten uitvoeren

Heb je belang bij duidelijkheid over de staat en de waarde van een gebouw of van een huis waar je interesse in hebt? Dan heb je behoefte aan een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een een nauwkeurige en onafhankelijke visuele woninginspectie. Met deze analyse heb je snel duidelijk wat voor onderhoud er moet worden uitgevoerd. Hierbij wordt er uitgebreid gekeken naar zaken als de puien en kozijnen en en de staat van de elektrische installatie. Zo achterhaal je welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de problemen aan te pakken. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat deze keuringen kan uitvoeren. Vanzelfsprekend kies je een objectieve adviseur. Ondernemingen als o.a. een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Berlicum.

Een bouwkeuring voor een lage prijs in juni 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Bekijk de mogelijkheden van een meeloopkeuring (puur mondeling advies). Bij het doornemen van het appartement geeft de bouwkundig inspecteur een mondelinge toelichting van alle bouwkundige punten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of de energieprestaties? Kies dan ook voor een taxatierapport of een energielabel aanvraag. Hierdoor val je doorgaans in een gunstiger tarief. Via onze vergelijker lees je ook handige toelichtingen over Keuring voor woningaankoop.

Bouwkundig advies inwinnen?

Vergelijk erkende bouwtechnische inspecteurs in Berlicum

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Als eerste moet je een expert hebben die het huis gaat inspecteren. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, bouwondernemingen en bouwkundige bureaus in Berlicum en omgeving.

 2. De inspectie van de woning

  Begeleid door de bouwkundige expert, de verkopende partij en / of de makelaar doe je een uitvoerige ronde door het huis. De specialist onderzoekt alles maar verplaatst geen huisraad en richt dus nooit schade aan. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Doorspreken resultaten

  Na afronding van het onderzoek meldt de bouwkundige zijn bevindingen. Er is ruimte voor het stellen van vragen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Met alle bevindingen van de wooninspectie wordt het bouwkundig keuringsrapport verder ingevuld. Hierin staat de conclusie van de observaties en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een kostenindicatie om het woonobject bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Met het rapport in je broekzak kan je een openingsbod uitbrengen. Maak hierbij gebruik van de aangetoonde gebreken. Wacht je nog op de uitkomsten? Dan zou je dit kunnen opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport schommelen rond de €335 en €435. Het kostenplaatje wordt bepaald door allerlei aspecten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) zijn de belangrijkste. Ook de plek van de woning is van belang (met het oog op reiskosten). Eveneens zitten er forse prijsverschillen tussen de grote en kleine spelers. Kijk altijd goed naar levertijd van het rapport, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het overzicht hieronder delen we de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Berlicum.

Type huis Aantal m2Gemiddelde kosten
Etagewoning88 m2295 – €305
Rijwoning110 m2€335 – €390
Kopwoning129 m2€410 – €430
Geschakelde woning156 m2€460 – €485
Herenhuis188 m2€525 – €555
Opsomming met de tarieven van een bouwkundig rapport juni 2024.

Een betaalbaar en snel bouwkundig rapport?

Bekijk info van erkende bouwkundigen werkzaam in de regio

Betrouwbare bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Zaken waar je op moet letten bij het kiezen van een inspecteur: de prijzen, levertijd van het rapport, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de figuur hieronder vind je adres- en contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Berlicum die potentieel hun service kunnen verlenen bij een complete en objectieve bouwkundige keuring. Of bekijk adviesbureaus in Oudheusden, Herpt, Heesbeen, Hedikhuizen en Doeveren.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-berlicum-5258

Pluspunten van de aankoopkeuring

Wanneer je een woning op het oog hebt kan het zijn dat je hier helemaal verliefd op bent. De gebreken van een woning kan je dan niet meer zien. Met een aankoopkeuring in Berlicum bekijkt een objectieve expert de potentiële woning. Niet zo gek, zo krijg je goed inzicht in wat de huidige staat van de woning is en wat de eventuele herstelkosten zijn.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Via een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je weet goed waar je over praat tijdens de onderhandelingen.

Tips en informatie over de verkoopkeuring

Met een verkoopkeuring bedoelen we een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een bestaande woning of (bedrijfs)gebouw dat je te koop wilt aanbieden. Op die manier geef je potentiële kopers duidelijkheid over de bouwkundige staat van de woning. Je bent 100% transparant en hebt de informatieplicht naar behoren uitgevoerd. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkoper van jouw huis heb je de taak om de koper te voorzien van correctie informatie over de staat van het huis.
 • Vergroot de verkoopkansen van jouw woning.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring: informatie + voordelen

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. Aan de hand van een opleveringskeuring ben je er zeker van dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. Een bouwkundige controleert alle opleverpunten en weet hoe het zit met de geldende normen en regels in de bouwwereld. De bouwkundig ingenieur is onpartijdig en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • Je betaalt hiervoor tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Wat heb ik aan een bouwkundige keuring?
Onder het bouwkundig onderzoek valt een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Je voert een bouwtechnische keuring uit om de staat van een woning te achterhalen. Het rapport beschrijft de minimale investeringen om eventuele gebreken te herstellen.

Wanneer wordt een bouwkeuring aangeraden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd zodra jij een nieuwe woning gaat kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van diverse problemen. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Evenzeer worden de uitkomsten van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Ons advies: laat het doen voordat je een bod uitbrengt (via een makelaar in Berlicum). Mankeert er het nodige aan de woning? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, en je kunt dat vervolgens goed toelichten met het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het jammere is dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring is een simpelere schouw van de woning zonder verslaglegging. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Sint-Michielsgestel doe je een uitvoerige ronde door het huis. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling met betrekking tot de actuele staat waarin de woning verkeert. Mogelijke noodzakelijke onderhoudspunten worden direct aangewezen en besproken. De deskundige geeft ook een schatting van de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is dat het betaalbaar is en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie