Bouwkundige keuring Winschoten

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je plannen om een huis te kopen? Een bouwkundige keuring in Winschoten laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Zo krijg je een goed beeld van de de kwaliteit van de woning en ontvang je een inschatting van de onkosten die eventueel nodig zijn voor herstelwerk. Met die kennis kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op www.bouwkeuringexpert.nl bieden wij actuele info over de verschillende keuringen die er zijn, de investeringen en verstrekken we de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Winschoten.

 • Een bouwkundige keuring is een nauwkeurige en onafhankelijke keuring van de woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Winschoten checkt het huis op een groot aantal onderdelen.
 • De ingenieur kijkt naar alle bouwkundige zaken die zichtbaar zijn zoals bijv. de puien en kozijnen en en de aanwezigheid van asbest, lood en termieten.
 • Het bouwkundig rapport omvat per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief de kosten op korte en lange termijn.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer duidelijkheid over de huidige staat van de woning die je op het oog hebt.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan kan de bank vragen om de uitkomsten van de keuring.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie schommelen rond de €325 en €370.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Winschoten uitvoeren

Heel snel inzicht in de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een andere woning die je op het oog hebt? Onderzoek dan de mogelijkheden voor een verhelderend en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Dankzij deze keuring weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Je kunt denken aan de vloerconstructies en en de staat van eventuele schuren en garages. Zo krijg je een overzicht van welke kosten er gemaakt dienen te worden om verbeteringen aan de woning aan te brengen. Ook krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Je mag zelf een adviesbureau inschakelen die langskomt om deze keuring te doen. Deze persoon moet wel onafhankelijke zijn. Bedrijven zoals een bouwkundig specialist, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Winschoten.

Een bouwkeuring voor scherpe tarieven in maart 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Kies dan voor een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het huis geeft de bouwkundig expert een mondelinge samenvatting van alle bouwkundige aspecten. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of meer duidelijkheid over het energielabel? Je kunt het dan ook combineren met een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker kan je ook veel uitleg vinden over Voordeligste bouwkundig rapport.

Bouwtechnische keuring nodig?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Winschoten

Stappenplan: in 5 stappen een bouwtechnische keuring regelen

 1. Selecteer een bouwkundige

  Ten eerste moet je contact zoeken met een specialist die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt terecht bij meerdere architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Winschoten en omgeving.

 2. De analyse en keuring

  In overeenstemming met de bouwkundige expert, de verkopende partij & eventueel de makelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwspecialist bekijkt alle bouwkundige aspecten maar laat alles netjes op de plek staan en maakt niets open. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een endoscoop, laserwaterpas en een ladder.

 3. Conclusies bespreken

  In aansluiting op de wooninspectie komt de bouwkundige over de brug met zijn observaties. Je kunt direct vragen stellen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Met behulp van het woningonderzoek wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. Daarin lees je alle opvallende zaken en de waarnemingen en de geconstateerde gebreken. Ook krijg je ook inzage in een kostenindicatie om het gebouw weer in goede staat te krijgen.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is het rapport positief over de woning? Nu kunnen de biedingen op de woning beginnen. Je kunt je bod verder toelichten met het kostenoverzicht dat de expert heeft opgesteld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Kies er dan voor dit te benoemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

De huidige kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €280 en €410. De totale prijs wordt bepaald door diverse onderdelen. De oppervlakte en de inhoud van de woning bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de plaats waar de woning staat heeft zijn weerslag op de prijs vanwege de reiskosten. Verder zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de verschillende aanbieders. Belangrijke punten zijn de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en kijk of er recensies zijn van andere consumenten. Dit speelt mee in de pakketprijs. In het overzicht hieronder beschrijven we de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Winschoten.

Type woningAantal m2Gemiddelde tarief
Etagewoning85 m2275 – €320
Rijtjeshuis103 m2€340 – €385
Hoekhuis144 m2€420 – €430
Twee onder één kap174 m2€470 – €480
Vrijstaand192 m2€525 – €540
Lijst met een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport maart 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vergelijk betrouwbare bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Op zoek naar een regionaal inspectiebureau voor het uitvoeren van een technische keuring? Aspecten die belangrijk zijn bij het kiezen van een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In het volgende schema vind je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Winschoten die wellicht hulp kunnen bieden bij een grondige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Oude Pekela, Nieuwe Pekela, Eexterveenschekanaal, Eexterveen en Nieuw Annerveen.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-winschoten-9672

Is een aankoopkeuring noodzakelijk?

Als je een mooie woning hebt gezien wil het nog wel eens gebeuren dat je hier helemaal vol van bent. Daardoor zie je soms de gebreken niet meer. Door te kiezen voor een aankoopkeuring in Winschoten onderzoekt een objectieve expert de woning. Niet onverstandig, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de conditie van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • Ga altijd serieus om met je onderzoeksplicht.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Hiermee sta je een stuk sterker in de onderhandeling.

Waarom een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring beslaat een objectieve beoordeling van een bestaande woning die binnenkort op de markt komt. Middels dit rapport geef je de aspirant koper informatie over de gebreken van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het kan later veel problemen voorkomen.

 • Als eigenaar van een huis ben je wettelijk verplicht om kopers op de hoogte te brengen van de staat en eventuele gebreken van de woning.
 • Verhoog de potentiële verkoopprijs van je huis.
 • Met name aanbevolen voor woningen van voor 1985.

Opleveringskeuring

Een nieuwbouwwoning moet voor oplevering goed worden gecontroleerd. Middels een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundig specialist gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en weet veel van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en met het rapport sta je sterker tegenover de aannemer.

 • Direct inzicht in de bouwkundige gebreken.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven liggen tussen de €120 en €245.


Veelgestelde vragen over de keuring van jouw woning

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Met een bouwkundig onderzoek bedoelen we een onderzoek naar de algehele staat van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de pluspunten en minpunten van een huis te analyseren. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die gemaakt moeten worden om het huis weer 100% veilig en kwalitatief te maken.

Bouwkeuring: wanneer laat je deze uitvoeren?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Groningen laat je meestal uitvoeren zodra jij mogelijk een woning wilt kopen. Met name bij wat oudere woningen is er vaak sprake van verborgen gebreken. Met deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de meeste gevallen wordt dit uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Tevens worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring voor, tijdens of na het bod doen?
Wij adviseren om dit te doen in het begin van het biedproces (via een makelaar in Winschoten). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Op basis van de resultaten is het bod dat je uitbrengt gefundeerd, wat goed te onderbouwen is met de feiten. Dikwijls kan je zo een lagere koopsom bedingen. Houd er rekening mee dat jij wel tijd en geld moet investeren in z’n rapport, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Hoe werkt een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring is een vereenvoudigde bouwtechnische schouw zonder rapport. Samen met de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Oldambt loop je door de woning. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling aangaande de staat van het huis. Eventuele acute situaties worden direct aangegeven. Deze inspecteur verstrekt ook een kleine calculatie voor de herstelwerkzaamheden. Het grote voordeel van zo’n mondelinge keuring is de betaalbaarheid en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

Plaats een reactie