Bouwkundige keuring Bergeijk

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Bergeijk uitvoeren is heel erg verstandig. Op die manier krijg je inzicht in de huidige staat van het huis en ontvang je een inschatting van de kosten om eventuele gebreken te herstellen. Met die kennis creëer je in de onderhandelingen een sterke positie. Op onze vergelijkingssite tref je aanvullende informatie over de verschillende keuringen waar je uit kunt kiezen, de investeringen en check je de vestigingsgegevens van bouwkundig adviseurs in Bergeijk.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke, nauwkeurige inspectie van een woning.
 • Jouw bouwkundig inspecteur in Bergeijk inspecteert het huis grondig op vele punten.
 • De ingenieur kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals onder andere de staat van ramen, deuren en kozijnen en of er sprake is van vocht in de woning.
 • In het bouwkundig rapport lees je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Door deze inspectie krijg je een beeld van de de onderhoudsstatus van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Bij een hypotheek met NHG moet je de uitkomsten van de keuring soms verplicht opsturen.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €345 en €465.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Bergeijk afspreken

Behoefte aan inzicht in de staat (en gebreken) van jouw eigen woning of van een huis waar je interesse in hebt? Profiteer dan van een handig en voordelig bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Dankzij deze analyse weet je precies welk onderhoud er op korte en lange termijn nodig is. Onderdelen waar naar gekeken wordt zijn o.a. het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken. Dan wordt het overzichtelijk wat de financiële consequenties zijn om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je meer helderheid over het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de woning komt inspecteren. De onafhankelijkheid moet wel gewaarborgd zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig specialist, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Bergeijk.

Besparen op een bouwkeuring in juli 2024
Zonder veel kosten een woning laten inspecteren? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het huis geeft de bouwkundig ingenieur direct live mondeling uitleg van de staat en gebreken. Wil je ook de waarde van een woning weten? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Plan dan ook meteen een taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op ons portaal vind je ook meer toelichtingen over Aankoopkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Maak een afspraak met een bouwtechnische inspecteur in Bergeijk

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Een bouwkundige kiezen

  Als eerste neem je contact op met een expert die de technische keuring gaat doen. Ga alleen in zee met een onafhankelijke partij. Je kunt kiezen uit verschillende architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Bergeijk en omgeving.

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Samen met de bouwkundig expert, de verkopende partij en / of de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen meubels en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. Hij of zij neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doornemen

  Direct na de keuring meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse komt een bouwkundig keuringsrapport tot stand. In dit stuk staat een lijst met de bouwkundige staat van de woning en achterstallige onderhoudspunten. Bovendien vind je hier een lijst met kosten die nodig zijn om het woonhuis bouwtechnisch weer in orde te maken.

 5. Woningwaarde bepalen

  Is de beoordeling zoals gehoopt? Op dat moment kun je beginnen met je openingsbod. Daarbij kun je de lagere prijs verdedigen met de eventuele kosten voor onderhoud. Is het rapport nog niet officieel? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen tussen de €335 en €445. De prijs is gebaseerd op een aantal onderdelen. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is is van invloed op de prijs omdat er soms reiskosten worden berekend. Bovendien komen we verschillen tegen tussen de verschillende aanbieders. Overweeg factoren zoals levertijd van het rapport, de instrumenten die de expert gebruikt en naar ervaringen van anderen. Al deze punten kunnen invloed hebben op de uiteindelijke prijs. In de tabel hieronder vind je samengevat een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Bergeijk.

Soort woningAantal m2Geschatte tarieven
Appartementje92 m2285 – €315
Tussenwoning102 m2€350 – €375
Hoekhuis136 m2€420 – €440
2-onder-1 kap158 m2€465 – €485
Herenhuis189 m2€520 – €540
Overzichtmet een prijsindicatie voor een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport laten uitvoeren?

Bekijk info van professionele bouwkundigen werkzaam in de regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een lokaal inspectiebureau voor de service van een technische keuring? Aspecten waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: de prijsverwachting, levertijd van de rapportage, en welke instrumenten de inspecteur gebruikt. In de tabel hieronder tref je de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Bergeijk die je mogelijk kunt inschakelen voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of vergelijk adviesbureaus in Valkenswaard, Reusel-De Mierden, Bladel, Eersel en Veldhoven.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-bergeijk-5571

Kiezen voor een aankoopkeuring

Als je een mooie woning hebt gezien kan het voorkomen dat je de alles mooi vindt aan het huis. Je hebt een blind vlek voor eventuele gebreken die aanwezig zijn. D.m.v. een aankoopkeuring in Bergeijk onderzoekt een onpartijdige partij het huis. Slim, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de onderhoudsstatus van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • Ga je een woning kopen? Dan heb je een onderzoeksplicht.
 • Door het laten uitvoeren van een aankoopkeuring bepaal je een gedegen mening over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

verkoopkeuring voor een woonobject

Een verkoopkeuring houdt in: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand die in kort tijd te koop wordt aangeboden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Je creëert een stukje extra vertrouwen en het voorkomt onnodige discussies achteraf.

 • Als verkopende partij is het wettelijk je plicht de koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Wordt met name uitgevoerd voor relatief oude woningen (van voor 1985).

Opleveringskeuring

Wordt jouw nieuwbouwwoning binnenkort opgeleverd? Door middel van een opleveringskeuring wordt jouw nieuwe woning grondig objectief bekeken. De bouwkundig ingenieur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en is op de hoogte van de geldende normen en regels in de bouwwereld. Hij of zij komt op voor jouw belangen en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • Gebreken worden direct opgelost.
 • Met een naschouw sta je juridisch sterker bij eventuele geschillen.
 • De tarieven schatten we in tussen €105 en €195.


Veelgestelde vragen over de technische keuring

Hoe werkt een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een feitelijke vaststelling van de bouwkundige kwaliteit van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. Je krijgt nadere toelichting over de kosten die nodig zijn om het woonobject in goede staat te brengen.

In welke situatie is een bouwkeuring aan te raden?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt uitgevoerd op het moment dat je interesse hebt in een woning. Des te ouder de woning is, des te groter de kans op diverse problemen. Door gebruik te maken van de woningkeuring worden deze problemen inzichtelijk gemaakt. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart zodra er een voorlopig koopcontract getekend is. Steeds vaker worden eventuele verrassende conclusies van dit onderzoek als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Bouwkundige keuring uitvoeren: voor of na het bod?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Bergeijk). Worden er veel gebreken ontdekt? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Dit maakt de onderhandelingspositie een stuk sterker. Het jammere is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wanneer wordt de meeloopkeuring aangeraden?
Een meeloopkeuring betekent een technische schouw waarbij je geen rapport ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig inspecteur uit de gemeente Bergeijk wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen gerelateerd aan de bouwkundige staat van de woning. Mogelijke acute situaties worden meteen aangestipt. De ingenieur weet vaak een richtprijs om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de voordelige prijs en de snelheid.

 • Bouwkundige keuring Riethoven
 • Bouwkundige keuring Westerhoven
 • Bouwkundige keuring Luyksgestel
 • Plaats een reactie