Bouwkundige keuring Esbeek

Direct bouwkeuring aanvragen

Van plan een huis te kopen of te verkopen? Een bouwkundige keuring in Esbeek regelen kan veel meerwaarde bieden. Zo zal je veel inzicht krijgen over de de onderhoudsstaat van de woning en krijg je meer inzicht in de onderhoudskosten die op korte- en lange termijn om de hoek komen kijken. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Door gebruik te maken van deze site bieden wij nuttige info over de verschillende keuringen die er zijn, de prijzen en doorzoek je de contactgegevens van bouwkundig adviseurs in Esbeek.

 • Een bouwkundige keuring is een onafhankelijke keuring van een woonobject.
 • Je bouwkundig inspecteur in Esbeek controleert de woning objectief, vakkundig en uitgebreid.
 • De expert kijkt naar alles wat hij kan zien en aanraken zoals o.a. de staat van ramen, deuren en kozijnen en en de staat van de isolatie.
 • In het bouwkundig rapport vind je per onderdeel een uitgebreide documentatie inclusief een overzicht van de onderhoudskosten.
 • Zo krijg je volledige duidelijkheid over de actuele situatie en staat van de woning die je wilt aanschaffen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan vragen ze deze rapporten soms ter inzage.
 • De uiteindelijke kosten van een bouwkundige inspectie schommelen tussen de €285 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Esbeek uitvoeren

Wil je snel een inspectie van de staat (en gebreken) van een woonhuis of van een woonobject dat je misschien wel wilt kopen? Vraag dan eens naar de mogelijkheden van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het betreft een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Door deze keuring weet je de probleempunten van de woning. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de kruipruimte en en de staat van de elektrische installatie. Ook heb je dan inzicht in welke extra kosten er gemaakt gaan worden om de diverse problemen te verbeteren. Eveneens krijg je een idee van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Jij beslist zelf welk bedrijf deze keuringen kan uitvoeren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwinspecteur, architectenbureau, een bouwbedrijf of taxateur in Esbeek.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in februari 2024
Zonder al te hoge kosten een huis laten doorlichten? Probeer dan een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het gebouw geeft de bouwkundig expert een mondelinge toelichting over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Heb je ook een verwachte woningwaarde nodig? Of ook bekijken welk energielabel er van toepassing is? Maak dan 1 overkoepelende afspraak voor een taxatie en/of energielabel check. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische gegevens over Verkoop woningkeuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Esbeek

Stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Ten eerste zoek je een specialist die het onderzoek gaat uitvoeren. Kies alleen een bedrijf dat onafhankelijk en objectief is. Je hebt de keuze uit meerdere architectenbureaus, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Esbeek (en de nabije regio).

 2. De analyse en keuring

  In samenspraak met de bouwkundige expert, de huidige eigenaar & de makelaar wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De expert beoordeelt alle zichtbare onderdelen maar verplaatst geen huisraad en breekt of hakt niks open. De specialist gebruikt o.a. een spiegel of vochtmeter.

 3. Resultaten doornemen

  Na afloop van de wooninspectie meldt de bouwkundige zijn beoordeling. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzien van het bouwkundig rapport

  Aan de hand van de wooninspectie wordt een bouwkundig keuringsrapport opgesteld. In dit rapport staat een lijst met de waarnemingen en eventuele onderhoudspunten. Bijgevoegd vind je in het rapport een lijst met kosten die nodig zijn om het woonobject weer in goede staat te krijgen.

 5. Onderhandelen en bod uitbrengen

  Is de uitkomst positief? Op basis van de resultaten kun je beginnen met je openingsbod. Maak bij de onderhandeling gebruik van de eventuele herstelkosten. Moet je nog even wachten of de definitieve uitkomsten? Dan is het belangrijk om dit op te laten nemen in de zogenaamde ontbindende voorwaarden.

Kosten van een bouwkundig rapport per woningtype

De kosten van een bouwrapport schommelen tussen de €340 en €415. De uiteindelijke prijs wordt bepaald door verschillendefacetten. De inhoud en oppervlakte van het woonobject bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook waar de woning gelegen is speelt een rol wanneer er reiskosten worden berekend. Tevens zit er natuurlijk ook weer prijsverschil tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Let vooral op de snelheid, de hulpmiddelen die de deskundige gebruikt en naar ervaringen van anderen. Dit speelt mee in het totale tarief. In de tabel hieronder berekenen we de huidige kosten van een bouwkundig rapport in Esbeek.

Soort huisGrootteGeschatte prijzen
Etagewoning92 m2280 – €305
Rijtjeshuis104 m2€345 – €370
Hoekhuis144 m2€415 – €450
Twee onder één kap158 m2€460 – €485
Herenhuis183 m2€520 – €545
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport februari 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Bekijk professionele bouwkundigen in jouw woonplaats

Professionele bouwkundig adviesbureaus

Ben je op zoek naar een goed inspectiebureau voor het inplannen van de technische keuring? Aspecten die van belang zijn bij het keuzeproces voor een inspecteur: de uurtarieven, de snelheid, en van welke instrumenten de expert gebruik maakt. In de tabel hieronder overhandigen we contactgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Esbeek die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Biest-Houtakker, Biezenmortel, Udenhout, Moergestel en Heukelom.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-esbeek-5085

Informatie over aankoopkeuring

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Met behulp van een aankoopkeuring in Esbeek onderzoekt een neutrale bouwkundig ingenieur het woonobject. Slim, want zo weet je precies wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring vorm je een betrouwbaar beeld van het nieuw aan te kopen huis.
 • Idealiter laat je dit doen voordat je het bod doet.
 • Je bent zo 100% zeker van de zaak tijdens de onderhandelingen.

Plan direct online een verkoopkeuring in

Met een verkoopkeuring bedoelen we een gedegen review van een woning dat je in de verkoop wil doen. Hiermee bied je geïnteresseerden duidelijkheid over onderhoudstoestand van de woning. Je bent 100% transparant en je geeft zo ook gehoor aan de informatieplicht. Je bouwt vertrouwen op bij de andere partij en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als huiseigenaar heb je de plicht om de koper te informeren over de actuele staat waarin de woning verkeert.
 • Maakt de woning interessanter op de woningmarkt
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? D.m.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur loopt de hele woning door (opleverpunten) en weet hoe het zit met de bouwprocedures en geldende normen. De inspecteur dient de lijst in bij de uitvoerder en je kunt de aannemer aanspreken op nalatigheid.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Tarieven variëren tussen de €110 en €190.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek is een onafhankelijke visuele keuring van een woning. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van de woning te controleren. De inspecteer berekent ook de benodigde kosten om eventuele gebreken te herstellen.

Op welke moment moet ik een bouwkeuring uitvoeren?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant komt doorgaans ter sprake in het geval je actief bent op de woningmarkt. Hoe ouder de woning, hoe groter de kans op verborgen gebreken. Door middel van deze woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. In de regel wordt het onderzoek gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Evenzeer worden de resultaten van het onderzoek in het koopcontract als ontbindende voorwaarde opgenomen.

Bouwkundige keuring: voor of na bod laten doen?
Het is aan te raden dit te doen voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Esbeek). Moet er nog veel aan de woning gebeuren? Door gebruik te maken van het rapport kan je een bod doen dat past bij de kwaliteit van de woning, waar je dan ook goede argumenten voor hebt. Zo creëer je een goede uitgangssituatie in de onderhandelingen. Aandachtspunt is dat dit rapport het een en andere kost, terwijl je niet weet je het bod voldoende is.

Wat zijn de voor- en nadelen van een meeloopkeuring?
De meeloopkeuring noemt men in de volksmond ook wel een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Hilvarenbeek wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert komt direct met zijn belangrijkste opmerkingen over onderhoudstoestand van de woning. Mogelijke belangrijke herstelpunten komen meteen aan het licht. De bouwkundige geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Het belangrijkste voordeel van de mondelinge keuring is de lage prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie