Bouwkundige keuring Zweins

Direct bouwkeuring aanvragen

Heb je interesse in een bepaalde woning? Een bouwkundige keuring in Zweins laten doen kan veel onzekerheid wegnemen. Middels deze inspectie krijg je een beeld van de de kwaliteit van de woning en krijg je een indicatie van de tarieven voor het verbouwen / aanpassen van gebreken. Door deze inzichten kunnen de onderhandelingen eerlijker verlopen. Op de verschillende pagina’s van dit portaal bekijk je alle benodigde info over de verschillende keuringen, de financiële aspecten en tref je en tabel met bouwkundig adviseurs in Zweins.

 • De bouwkundige keuring biedt informatie over onderhoud en problemen bij een woning.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Zweins bekijkt de woning middels een uitgebreide checklist.
 • De bouwkundig ingenieur kijkt naar alle zichtbare onderdelen zoals de groepenkasten en en of er asbest aanwezig is.
 • In het bouwkundig rapport lees je alles wat je moet weten over de staat van de woning incl. direct noodzakelijke kosten en kosten die er op termijn aankomen.
 • Op basis van deze analyse krijg je meer helderheid over de status van de woning waar je mogelijk een bod op uit wil brengen.
 • Kies je voor een hypotheek met NHG dan kan de geldverstrekker dit zelfs verplichten.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €315 en €380.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Zweins inplannen

Op korte termijn duidelijkheid over de huidige staat van jouw eigen woning of van een andere woning die je op het oog hebt? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Het gaat hier om een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woonobject. Middels deze keuring weet je precies welke gebreken de woning heeft. Er wordt bijvoorbeeld gekeken naar de dakconstructie en en de staat van de isolatie. Ook kom je er achter welke kosten er nu en de komende jaren bij komen kijken om de woning te herstellen en te verbeteren. Eveneens krijg je meer zekerheid over onderhoud en renovaties die op de lange termijn nodig zijn. Je bent vrij om zelf een bedrijf te kiezen dat de keuring uitvoert. Het is wel nodig dat dit een onafhankelijke partij is. Denk aan een bouwkundig ingenieur, architectenbureau, een bouwonderneming of taxateur in Zweins.

Een betaalbare bouwkeuring laten uitvoeren in april 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij het doornemen van het woonobject geeft de bouwkundige snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of de energieprestaties? Plan dan ook meteen een erkende taxatie of een energielabel aanvraag. Je kunt zo veel geld besparen. Via onze vergelijker tref je ook praktische toelichtingen over Bouwtechnisch rapport.

Bouwkundig advies inwinnen?

Bekijk en vergelijk bouwtechnische inspecteurs in Zweins

In 5 stappen een bouwtechnische keuring opvragen

 1. Vergelijk verschillende bouwkundigen

  Om te beginnen heb je een expert nodig die de technische keuring gaat doen. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan verschillende architecten, aannemers en bouwkundige bureaus in Zweins en omgeving.

 2. De technische keuring

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de (huidige) eigenaar & de verkoopmakelaar bekijk je alles in en rondom het huis. De bouwexpert analyseert alles maar verplaatst geen meubels en richt dus nooit schade aan. De specialist beschikt doorgaans over een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Resultaten doorspreken

  Na afloop van de inspectie omschrijft de bouwkundige zijn beoordeling. Je hebt hier ook kort de tijd om je vragen te stellen.

 4. Bouwkundig rapport inzien

  Steunend op het onderzoek krijg je een compleet en overzichtelijk bouwkundig keuringsrapport. In het verslag staat de conclusie van de bouwkundige staat van de woning en welke onderhoudswerkzaamheden nu en in de toekomst noodzakelijk zijn. Bijgevoegd vind je daar een kostenoverzicht om het gebouw weer in goede bouwtechnische staat te krijgen.

 5. Bereken de woningwaarde

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Dan kan je een openingsbod uitbrengen. Je kunt je bod verder toelichten met de eventuele herstelkosten. Zijn de resultaten nog niet bekend? Zorg dan dat je dit opneemt in de eventuele ontbindende voorwaarden van het aankoopcontract.

De actuele kosten van een bouwkundig rapport

De kosten van een bouwrapport in 2024 liggen rond +/- €350 en €415. Het prijskaartje is gebaseerd op verschillendepunten. De omvang van de woning (inhoud en oppervlakte) bepalen voor het grootste deel de prijs. Ook de locatie van de woning is van invloed op de prijs (met het oog op reiskosten). Verder komen we verschillen tegen tussen de verschillende adviesbureaus. Kijk goed naar de levertijd, de instrumenten die de expert gebruikt en lees ook actuele reviews op internet van klanten. Dit zie je uiteindelijk ook terug in het totale tarief. In de tabel hieronder vind je een indicatie van kosten van een bouwkundig rapport in Zweins.

Soort huisAantal m2Geschatte prijs
Appartement91 m2285 – €325
Rijwoning105 m2€345 – €390
Hoekhuis128 m2€405 – €440
Twee onder één kap155 m2€450 – €485
Herenhuis195 m2€520 – €540
Schema met de actuele kosten van een bouwkundig rapport april 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Bekijk en vergelijk gespecialiseerde bouwkundigen actief in jouw regio

Overzicht bouwkundig adviesbureaus

Heb je een inspectiebureau nodig voor het inplannen van de technische keuring? Onderwerpen waar je oog op moet houden wanneer je op zoek gaat naar een inspecteur: de prijzen, de snelheid, en welke instrumenten worden er gebruikt. In onderstaande tabel bieden wij contact- en adresgegevens van bouwkundig adviesbureaus in Zweins die potentieel hun service kunnen verlenen bij een objectieve en onafhankelijke bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in Schalsum, Peins, Ried, Boer en Dongjum.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-zweins-8814

Wat is het belang van een aankoopkeuring?

Wanneer je een woningbezichtiging hebt gedaan kan het zijn dat je hier erg enthousiast over bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Door middel van een aankoopkeuring in Zweins controleert een onpartijdige ingenieur de woning. Ideaal, want zo weet je precies wat de gesteldheid van de woning is en wat het kost om gebreken te herstellen.

 • De onderzoeksplicht is een belangrijke handeling.
 • Door te kiezen voor een aankoopkeuring heb je een objectief beeld van het woonhuis dat je wilt aanschaffen.
 • Doe deze keuring voordat je een startbod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Wat is een verkoopkeuring?

Een verkoopkeuring betekent: een uitgebreide check van een woonobject dat je te koop wilt aanbieden. Op deze manier geef je de aspirant koper informatie over de bouwkundige staat van de woning. Jij komt hiermee serieus over en bovendien voldoe je zo ook aan de informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en dit kan een ontbinding van de verkoop voorkomen.

 • Als woningeigenaar ben je wettelijk verplicht om de kopende partij te informeren over de bouwkundige staat van het woonobject.
 • Vergroot het vertrouwen en vergroot de verkoopkansen.
 • Wordt vaak uitgevoerd bij woningen gebouwd voor 1985.

Wanneer een opleveringskeuring laten uitvoeren?

Een nieuwbouwwoning kent vaak nog veel problemen bij oplevering. D.m.v. een opleveringskeuring mag je er op vertrouwen dat er geen gebreken over het hoofd gezien worden. De bouwkundige controleert alle opleverpunten en is op de hoogte van regels en richtlijnen in de bouw. De bouwkundige staat aan jouw kant en het versterkt je positie ten opzichte van de aannemer.

 • Gelijk duidelijkheid over de problemen in de woning.
 • Met een naschouw sta je sterker bij eventuele geschillen na oplevering.
 • Een inschatting van de kostprijs ligt tussen €115 en €220.


Veelgestelde vragen over de woninginspectie

Hoe wordt een bouwkundige keuring uitgevoerd?
Een bouwkundig onderzoek wil zeggen een complete en onafhankelijke keuring van een huis. Het doel van een bouwtechnische keuring is om meer inzicht te krijgen in de gebreken van een woning. De bouwspecialist calculeert tevens de benodigde kosten om onderhoud en reparaties uit te voeren.

De bouwkeuring: wanneer voer je deze uit?
Een grondige bouwtechnische keuring in de provincie Friesland laat je meestal uitvoeren zodra jij een woning op het oog hebt. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Dankzij zo’n woningkeuring weet je precies wat de mankementen zijn van de woning. Meestal wordt de keuring uitgevoerd als er intentieverklaring is getekend (voorlopig koopcontract). Mede worden de uitslagen van de keuring in de koopovereenkomst als ontbindende voorwaarden worden beschreven.

Bouwkundige keuring: Voor of na bieden?
Het is aan te raden dit te doen voor je een bod doet (via een makelaar in Zweins). Zijn er veel herstelwerkzaamheden nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je een marktconform bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Dit versterkt de onderhandelingspositie aanzienlijk. Minpunt is dat je de kosten van het rapport zelf moet betalen, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Een meeloopkeuring: wat is dat?
Een meeloopkeuring betekent een schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Begeleid door de bouwkundig specialist uit de gemeente Waadhoeke wordt de woning van binnen geïnspecteerd. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling over de onderhoudssituatie van het huis. Mogelijke acute situaties worden direct aangewezen en besproken. De ingenieur geeft ook een schatting van de kosten om deze problemen te verhelpen. Een groot voordeel van deze mondelinge keuring is de goedkoopste prijs en dat het snel uitgevoerd kan worden.

Plaats een reactie