Bouwkundige keuring Beuningen

Direct bouwkeuring aanvragen

Ga je een (oudere) woning kopen? Een bouwkundige keuring in Beuningen inplannen is dan zeer verstandig. Met behulp van de inspecteur krijg je een beeld van de de herstelwerkzaamheden die eventueel uitgevoerd moeten worden en krijg je een beeld van de kosten om het object in goede staat te brengen. Met die kennis sta je sterker in de onderhandelingen. Op dit informatieplatform verzamelen wij informatie over de uiteenlopende keuringen die er zijn, de financiële aspecten en bieden we een schema met bouwkundig adviseurs in Beuningen.

 • Een bouwkundige keuring betekent meer inzicht in gebreken van een huis.
 • Uw bouwkundig inspecteur in Beuningen bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • De ingenieur kijkt naar de meest belangrijke en zichtbare aspecten van de woning zoals bijv. de kozijnen en en de CV-ketel en/of HR-ketel.
 • In het bouwkundig rapport vind je alle bevindingen van de deskundige met daarbij de geschatte kostenposten.
 • Met deze documenten krijg je inzicht in de de toestand van de woning die je misschien wel wilt kopen.
 • Kies jij voor een hypotheek met NHG, dan is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De prijzen van een bouwkundige inspectie variëren tussen de €275 en €415.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Beuningen uitvoeren

Heel snel een analyse van de bouwkundige staat van je woning of van een woning die te koop staat? Profiteer dan van een uitgebreid en betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Na deze analyse weet je de probleempunten van de woning. Denk aan de staat van ramen, deuren en kozijnen en en of er asbest aanwezig is. Zo kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je meer inzicht in het onderhoud voor de lange termijn. Jij kan zelf een keuze maken voor een inspecteur die het woonobject gaat inspecteren. Het is essentieel dat hij/zij onafhankelijk is. Onder andere een bouwkundige, architectenbureau, een plaatselijke aannemer of taxateur in Beuningen.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juni 2024
Een betaalbare technische keuring laten uitvoeren? Kijk dan eens naar een snelle en betaalbare meeloopkeuring (mondeling). Bij de analyse van het woonhuis geeft de bouwkundig specialist snelle en concrete adviezen van de bouwkundige onderdelen. Wil je ook meteen de waarde weten? Of wil je het energielabel weten? Combineer het dan met een actuele taxatie en/of energielabel check. Soms kan dit door dezelfde partij worden uitgevoerd. Op deze website kan je ook veel uitleg vinden over Prijzen bouwkundige keuring.

Bouwkundige keuring regelen?

Vind een bouwtechnische inspecteur in Beuningen

5-stappenplan voor het regelen van een bouwtechnische keuring

 1. Zoek bouwkundig adviseur

  Om te beginnen moet je een deskundige hebben die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Er bestaan een aantal architecten, aannemingsbedrijven en bouwkundige bureaus in Beuningen en omgeving.

 2. De technische keuring

  Samen met de bouwkundig expert, de huidige eigenaar en / of de aan- of verkoopmakelaar loop je alles in het huis na. De bouwexpert loopt alles na maar laat alles netjes op de plek staan en breekt niets af om bijvoorbeeld een lekkage op te sporen. De ingenieur neemt altijd spullen mee zoals een ladder of een uitschuifbare inspectiespiegel.

 3. Bespreking resultaten

  Direct na de wooninspectie vertelt de bouwkundige zijn observaties. Je kunt meteen je vragen voorleggen.

 4. Inzicht in het bouwkundig rapport

  Gebaseerd op het onderzoek zal het bouwkundig keuringsrapport onderbouwd worden. Daarin lees je alle opvallende zaken en de bevindingen en eventuele gebreken. Daarnaast staat in het document een kostenberekening om het verblijf in orde te maken.

 5. Bod voorbereiden

  Zijn de uitkomsten van het rapport gunstig? Nu kan je met een gerust gevoel een bod uitbrengen. Hierbij houdt je rekening met de direct noodzakelijke kosten die in het rapport worden vermeld. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Laat dit dan opnemen in de ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst.

De kosten van een bouwkundig rapport

De gemiddelde kosten van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €465. Het prijskaartje wordt bepaald door een aantal variabelen. Oppervlakte (m2) en inhoud (m3) vormen voornamelijk de prijs. Ook de woonplaats heeft een effect op de prijs vanwege de reiskosten. Ook komen we verschillen tegen tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Neem zaken in overweging zoals de snelheid, de instrumenten die de expert gebruikt en vraag ook reviews van andere klanten aan. Dit heeft allemaal invloed op de definitieve prijs. In het bijgaande overzicht vind je de te verwachten kosten van een bouwkundig rapport in Beuningen.

Type woningOppervlakteGeschatte kosten
Bovenwoning87 m2280 – €325
Tussenwoning102 m2€345 – €390
Kopwoning150 m2€400 – €450
2-onder-1 kap174 m2€460 – €490
Herenhuis190 m2€505 – €550
Overzichtmet de verwachte prijzen van een bouwkundig rapport juni 2024.

Snel een bouwkundig rapport?

Vind erkende bouwkundigen actief in jouw regio

Populaire bouwkundig adviesbureaus

Zoek je een inspectiebureau voor advies over een technische keuring? Dingen waar je oog op moet houden bij het kiezen van een inspecteur: een inschatting van de kosten, wachttijd, en welke extra instrumenten er worden ingezet. In de tabel hieronder bieden wij adressen van bouwkundig adviesbureaus in Beuningen die wellicht beschikbaar zijn voor een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of doorzoek adviesbureaus in de Lutte, Overdinkel, Glane, Deurningen en Bentelo.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-beuningen-7588

Waarom moet ik een aankoopkeuring uitvoeren?

Als je een gave woning voorbij hebt zien komen ben je misschien wel helemaal verliefd op het huis. Hierdoor kan je blind worden voor eventuele gebreken. Door gebruik te maken van een aankoopkeuring in Beuningen controleert een onafhankelijk bouwkundig ingenieur de potentiële woning. Ideaal, zo weet je snel meer over wat de huidige staat van de woning is en welke onderhoudskosten er om de hoek komen kijken.

 • Neem je onderzoeksplicht serieus.
 • Door middel van een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over de woning die je misschien wilt kopen.
 • Breng je eerste bod pas uit na het doen van deze keuring.
 • Je kunt zo een betere onderhandelingsstrategie uitstippelen.

Advies over de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een objectieve beoordeling van een bestaande woning dat jij wil verhuren. Op deze manier bied je geïnteresseerden duidelijkheid over de staat van de woning. Je stimuleert hiermee een hogere verkoopprijs en voldoet aan de wettelijke informatieplicht. De kopende partij krijgt zo meer vertrouwen en beperkt de aansprakelijkheid van schade achteraf.

 • Als woningbezitter ben je wettelijk verplicht om de koper goed te informeren aangaande onderhoudstoestand van de woning.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Extra belangrijk bij oudere huizen (tussen 1925 en 1985).

Wat is precies een opleveringskeuring?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwkundig adviseur gaat na een vooroplevering opnieuw de woning in voor de opleverpunten en kent bouwnormen en regels voor nieuwbouwhuizen. Hij zal direct in gesprek gaan met de uitvoerder en je staat veel sterker tegenover de aannemer.

 • Eventuele gebreken worden direct aangewezen.
 • Je staat sterker bij eventuele geschillen met deze naschouw.
 • Prijzen variëren tussen de €125 en €250.


Veelgestelde vragen over de keuring van woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een objectieve en nauwkeurige inspectie van een woning. De bouwtechnische keuring is in het leven geroepen om de staat van de woning in te schatten. Je krijgt nadere toelichting over de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

Wanneer is zo’n bouwkeuring noodzakelijk?
Een uitgebreide bouwtechnische keuring in de provincie Gelderland wordt geadviseerd in het geval je een bod wilt uitbrengen op een woning. Doorgaans vertonen de oudere huizen verschillende gebreken. Dankzij zo’n woningkeuring weet je wat je koopt. Vaak wordt dit gedaan voordat het openingsbod wordt gedaan. Tevens worden onvoorzienen situaties over de woningstaat als ontbindende voorwaarden opgenomen in het koopcontract.

Moet ik de bouwkundige keuring voor of na het bod laten uitvoeren?
Wij adviseren om dit te doen voor je komt met een openingsbod (via een makelaar in Beuningen). Is er veel onderhoud nodig? Door gebruik te maken van het rapport kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook kunt motiveren met stukken uit het rapport. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Het nadeel is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, maar je nog niet zeker weet of je een bod kunt doen.

Wat is een meeloopkeuring?
Een meeloopkeuring betekent een woningschouw waar je achteraf geen rapportage ontvangt. Onder begeleiding van de bouwkundig expert uit de gemeente Losser loop je alles in het huis na. De bouwkundige expert bespreekt alles verder mondeling m.b.t. onderhoudstoestand van de woning. Eventuele belangrijke herstelpunten worden dan direct gesignaleerd. Deze inspecteur weet vaak ook de kosten aangaande noodzakelijk herstelwerk. Pluspunt van de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en de snelle levertijd.

Plaats een reactie