Bouwkundige keuring Reusel-De Mierden

Direct bouwkeuring aanvragen

Ben je van plan een woning te kopen? Een bouwkundige keuring in Reusel-De Mierden uitvoeren is een verstandige keuze. Middels deze inspectie krijg je een idee van de staat van de woning en kom je achter de herstelkosten op korte- en lange termijn. Op die manier sta je sterker in prijsonderhandelingen. Op deze website kan je aan de slag met actuele informatie over de verschillende keuringen die er zijn, de onkosten en check je een overzicht met bouwkundig adviseurs in Reusel-De Mierden.

 • Bij een bouwkundige keuring wordt een huis grondig onderzocht.
 • Een bouwkundig inspecteur in Reusel-De Mierden bekijkt de woning op een objectieve en deskundige manier.
 • Hij of zij kijkt naar visuele waarneembare onderdelen van de woning zoals het metselwerk en en de onderhoudsstaat van de keuken.
 • In het bouwkundig rapport tref je de informatie en conclusies van de inspecteur met tevens een duidelijke berekening van de kosten.
 • Zo heb je een duidelijk beeld van de toestand van de woning waar je interesse in hebt.
 • Bij een hypotheek met NHG is is vaak zelfs zo dat de keuring verplicht is.
 • De tarieven van een bouwkundige inspectie variëren rond de €280 en €490.

bouwkundige-keuring-informatie

Goedkope bouwtechnische keuring in Reusel-De Mierden inplannen

Direct een analyse van de staat (en gebreken) van jouw appartement of van een woning die te koop staat? Bekijk dan de optie voor een betaalbaar bouwkundig onderzoek. Dit is eigenlijk een grondige inspectie van de bouwtechnische staat van een woning. Middels deze analyse weet je precies welke gebreken de woning heeft. Denk aan de gevel en en de CV-ketel en/of HR-ketel. Tevens kom je er achter welke kosten noodzakelijk zijn om de geconstateerde issues op te pakken. In aanvulling daarop krijg je een overzicht van het onderhoud dat in de toekomst moet worden uitgevoerd. Je hebt de vrijheid om te kiezen voor een specialist die de keuring uitvoert. Uiteraard moet het een onpartijdige partij zijn. Je kunt terecht bij een bouwkundig adviesbureau, architectenbureau, een aannemingsbedrijf of taxateur in Reusel-De Mierden.

Tips voor een voordelige bouwkeuring in juli 2024
Wil je een woning voordelig laten controleren? Vraag dan eens naar een meeloopkeuring, ook wel een mondeling advies genoemd. Bij de bezichtiging van het gebouw geeft de bouwkundig specialist gelijk mondeling zijn bevindingen door over de verbeterpunten en aandachtsgebieden. Direct ook een prognose van de woningwaarde ontvangen? Of benieuwd naar de energiezuinigheid? Je kunt het dan ook combineren met een complete taxatie en/of een energielabel onderzoek. Dit bespaart veel geld. Op ons informatieplatform kan je ook veel uitleg vinden over Goedkoopste bouwkundig rapport.

Bouwkundig onderzoek regelen?

Bekijk een betrouwbare bouwtechnische inspecteur in Reusel-De Mierden

In vijf stappen een een bouwtechnische keuring laten uitvoeren

 1. Bouwkundige zoeken en vergelijken

  Allereerst moet je een deskundige zoeken die de woning gaat onderzoeken. Kies een objectieve en onafhankelijk adviseur. Je kunt kiezen uit uiteenlopende architectenbureaus, plaatselijke aannemers en bouwkundige bureaus in Reusel-De Mierden (en in de buurt).

 2. Het feitelijke woningonderzoek

  Onder begeleiding van de bouwkundige expert, de verkoper en / of makelaar van de verkopende partij loop je alles in het huis na. De specialist doorzoekt alles maar verplaatst geen meubels en schroeft niets open. Hij of zij beschikt doorgaans over een ladder, klein handgereedschap en een afstandmeter.

 3. Bespreken van de resultaten

  Na afronding van de woninganalyse omschrijft de bouwkundige zijn oordeel. Je kunt tevens aanvullende vragen stellen.

 4. Bouwkundige rapport opvragen

  Op basis van de woninganalyse wordt het bouwkundig keuringsrapport verder geschreven. In deze documentatie staat de conclusie van de bevindingen en achterstallige onderhoudspunten. Daarbij vind je hier een indicatie van de kosten om het gebouw in orde te maken.

 5. Aankoopprijs bepalen

  Zijn de bevindingen in het rapport positief? Met de uitkomsten van het onderzoek kunnen de biedingen op de woning beginnen. Maak hierbij gebruik van de eventuele herstelwerkzaamheden die uitgevoerd moeten worden. Kan het onderzoek niet zo snel worden uitgevoerd? Het is mogelijk om dit op te nemen in de ontbindende voorwaarden van jouw koopcontract.

Kosten van een bouwkundig rapport per type woning

De prijzen van een bouwrapport variëren tussen de €315 en €470. De totale prijs bestaat uit diverse variabelen. De inhoud en oppervlakte van het woonobject zijn de belangrijkste. Ook de locatie van de woning heeft invloed omdat er soms reiskosten worden berekend. Ook zitten er grote verschillen in uurtarief tussen de afzonderlijke inspectiebureaus. Overweeg factoren zoals de levertijd, de deskundigheid en ervaring van de expert en naar de professionaliteit van de inspecteur. Dit heeft allemaal invloed op de uiteindelijke prijs. In het onderstaand overzicht vergelijk je de verwachte kosten van een bouwkundig rapport in Reusel-De Mierden.

Soort huisOppervlakteGeschatte kosten
Etagewoning94 m2280 – €330
Rijtjeshuis123 m2€360 – €390
Hoekpand130 m2€425 – €450
Twee onder één kap169 m2€460 – €485
Villa176 m2€520 – €555
Lijst met de actuele kosten van een bouwkundig rapport juli 2024.

Bouwkundig rapport nodig?

Vergelijk tarieven van betrouwbare bouwkundigen werkzaam in de regio

Bouwkundig adviesbureaus vergelijken

Zoek je een inspectiebureau voor tips en hulp bij een technische keuring? Aspecten die je zeker moet meewegen bij het uitzoeken van de juiste inspecteur: de prijzen, wachttijd, en van welke hulpmiddelen de specialist gebruik maakt. In de figuur hieronder faciliteren we de gegevens van bouwkundig adviesbureaus in Reusel-De Mierden die je mogelijk kunnen helpen met een deskundige en onpartijdige bouwkundige keuring. Of overweeg adviesbureaus in Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze en Meierijstad.

ℹ️ Er zijn 0 bedrijven gevonden!
Jouw organisatie aanmelden? Klik hier en voeg jouw bedrijf toe.

bouwkundige-keuring-reusel-de-mierden-5541

Plan direct online een aankoopkeuring in

Wanneer je ergens een mooie woning hebt zien staan is het vaak zo dat je door het dolle heen bent. Je bent blind voor de mogelijk aanwezig problemen. Middels een aankoopkeuring in Reusel-De Mierden controleert een onpartijdige partij het verblijf. Een uitkomst, want dankzij deze keuring weet je nauwkeurig wat de toestand van de woning is en een indicatie van de tarieven om problemen op te lossen.

 • De kopende partij heeft een wettelijke onderzoeksplicht.
 • Middels een aankoopkeuring ontvang je een rapport met details over het huis waar je misschien een bod op wilt uitbrengen.
 • Je kunt het beste de keuring uitvoeren voor je een bod uitbrengt.
 • Met het rapport sta je sterker tijdens de onderhandeling.

Pluspunten van de verkoopkeuring

Met de verkoopkeuring wordt bedoeld: een onafhankelijke, visuele bouwkundige keuring van een pand dat je te koop wilt aanbieden. Daarmee geef je potentiële kopers duidelijkheid over de actuele staat waarin de woning verkeert. Je trekt hiermee de onderhandelingen naar je toe en bent niet aan te spreken op een gebrekkige informatieplicht. Dit geeft kopers vertrouwen en het voorkomt nare verrassingen achteraf.

 • Als eigenaar van een woning die je te koop aanbiedt heb je de plicht om de aspirant koper goed in te lichten overde onderhoudssituatie van het huis.
 • Het geeft een gunstig effect op de verkoopprijs.
 • Vooral relevant voor oudere woning (tussen 1930 en 1980).

Opleveringskeuring nieuwbouw, hoe gaat het in zijn werk?

Is de oplevering van jouw nieuwbouwwoning in zicht? A.d.h.v. een opleveringskeuring weet je zeker dat je geen gebreken over het hoofd ziet. De bouwinspecteur loopt de hele woning door (opleverpunten) en kent regels en richtlijnen in de bouw. De bouwspecialist is objectief en je kunt de aannemer verantwoordelijk houden.

 • De geconstateerde problemen moeten worden hersteld.
 • Geen onaangename verrassingen achteraf dankzij een naschouw.
 • De tarieven schatten we in tussen €130 en €250.


Veelgestelde vragen over het technische rapport voor woningen

Waarom een bouwkundige keuring?
Plan direct een bouwkundig onderzoek voor een grondige en visuele inspectie van een woonobject. De reden van deze bouwtechnische keuring is om de staat van het huis inzichtelijk te maken. De inspecteer berekent ook de minimale investeringen om de woning in goede staat te brengen.

In welke gevallen is een bouwkeuring nodig?
Een bouwtechnische keuring in de provincie Noord-Brabant wordt geadviseerd in het geval je een nieuwe woning gaat kopen. Doorgaans vertonen de oudere huizen diverse problemen. Middels deze woningkeuring krijg je een goed beeld van het woonobject. In veel gevallen wordt het onderzoek gestart wanneer de koop serieus wordt (voor de biedingen van het voorlopig koopcontract). Doorgaans worden de uitslagen van de keuring als ontbindende voorwaarden opgenomen in de koopovereenkomst.

Laat ik de bouwkundige keuring uitvoeren voor of na het bod?
Dit wordt doorgaans gedaan voordat de biedingen beginnen (via een makelaar in Reusel-De Mierden). Betreft het een woning dat veel onderhoud vergt? Met het rapport in je broekzak kan je dan een lager bod uitbrengen, wat je ook goed kunt aantonen met de geconstateerde bevingen. Zo heb je een hele sterke onderhandelingspositie. Aandachtspunt is dat je al wel kosten kwijt bent voor dit rapport, terwijl je helemaal niet weet of je voldoende kunt bieden.

Wanneer is een meeloopkeuring slim?
Een meeloopkeuring is een uitgeklede schouw van een huis zonder achteraf een rapportage te ontvangen. Gezamenlijk met de bouwkundig ingenieur uit de gemeente Reusel-De Mierden wordt de hele woning bekeken. De bouwkundige expert deelt direct zijn bevindingen gerelateerd aan de actuele staat waarin de woning verkeert. Eventuele problemen worden direct aangewezen en besproken. De specialist kent ongeveer de kosten om vaak voorkomende gebreken te herstellen. Waarom mensen kiezen voor de mondelinge keuring is de aantrekkelijke prijs en dat je snel kunt schakelen bij een koop of verkoop.

 • Bouwkundige keuring Reusel
 • Bouwkundige keuring Lage Mierde
 • Bouwkundige keuring Hooge Mierde
 • Bouwkundige keuring Hulsel
 • Plaats een reactie